Vikt

Jag har inte vägt mig på snart ett år. Men idag gjorde jag det och jag väger prick 60 kilo. Om vågen är korrekt eller inte är jag inte säker på, men den skulle kunna vara. Jag har alltid legat på 62 kilo så det är inte långt ifrån...

Nerbäddad

Vilken jävla dag. Klockan är inte ens sex och jag ligger nerbäddad i sängen och är helt död, redo att sova. Känns som att klockan är 22. Att en hel dag blir förstörd bara för att man är ute och festar...

Men imorgon ska jag vara på topp igen för jag tänkte gymma. Perfekt avslut på en perfekt träningsvecka =o)

Nej nu ska jag vila lite så jag orkar hålla mig vaken under Melodifestivalen. Har en 200g schwezernöt också som lillebror var så snäll och köpte åt mig tidigare. Den kommer slinka ner under Mf. En rejäl sockerkick ska nog hålla mig vaken. Precis vad jag behöver en kväll som denna...

Pizza

Lovely. Lillebror och pappa har åkt för att köpa pizza. Sweet så här dagen efter =o)

Stockholmsnatten

Vilken underbar kväll det blev. Först kollade vi på ett band som spelade på Mosebacke. Riktigt bra var dom. Sen gick vi vidare till nåt ställe som hette nånting som ligger nånstans (lokalsinnet är inte det bästa). Under kvällen dracks det för många drinkar ;o) och vi har pratat, skrattat och jag och en kille ritade upp vår framtid på ett vykort (se bild). Riktigt sköna människor som jag gärna träffar igen. Tack T för att jag fick följa med =o

Hmm.. jag kom på att jag kan ha skrivit mitt namn och telefonnummer på ett vykort där inne. Jag hoppas att personalen slängt det, hahaha!

När kvällen var slut åkte jag och T hem till honom och sov. Det var mindre roligt att vakna upp i morse och känna att huvudet håller på att explodera. Men runt lunchtid mådde jag kanon, men nu har jag skallebank igen. Känner att jag behöver äta också. Magen skriker snart...


Min framtid



Partyblåsan


Detta är vad jag kommer ha på mig ikväll. Jag sprang in på Lindex för att köpa strumpbyxor och hittade dessa ursöta knästrumpor med en liten rosett på sidan. Så klart jag var tvungen att köpa dessa =o)

Nu ska jag bara komma på vad jag ska göra med håret...

Klädångest

Så ikväll är det alltså utgång som gäller. Men jag har ett problem. Vad sjutton ska jag ha på mig? Jag ska ut med ett gäng "rockare" eller vad man ska kalla dom. Så jag tänkte jeans och en svart t-shirt. Rockigt och bra. Så ringer jag personen jag ska ut med och frågar om klädsel. Ska jag klä upp mig eller klä ner mig? "Jag ska klä upp mig så ta på dig nå snyggt du med". Fan! Då måste jag tänka om ju. Men jag har ingen aning om vad jag ska ta på mig. I-landsproblem så det skriker om det ;o)

Nej nu har jag inte tid att sitta här längre. Jag har en garderob att rota igenom...

Dagens träning


Helgen finns runt hörnet

Imorgon är det fredag. Jag ska starta dagen med gröt och sen beger jag mig till gymmet för "55 min muskel". Sen ska jag ladda resten av dagen inför kvällen för då ska jag in till city och festa. Jag minns inte ens när jag var ute senast, så länge sen var det. Hoppas i alla fall på en kanonkväll =o)

The shoe

Jag tror jag äntligen har hittat "the shoe". Har länge tittat runt efter ett par skor jag vill ha och nu har jag hittat den. Jag hoppas bara att jag får tag på den i butik.

Jag har länge letat efter ett par svarta skor som jag kan ha på gymmet och som inte är en vanlig "löparsko" för dom går alltid sönder framme vid tån på en gång. Så jag behöver en sko med skinn över hela skon. Och att det dessutom är rosa detaljer på den gör ju valet av sko så mycket enklare =o)
 

Expert på vägmärken


Nu har jag suttit en stund med trafikskolan på datorn och svarat på alla frågor om vägmärken. Av 313 frågor hade jag bara 5 fel. Är man expert eller vad? Hihi!

Jag ska läsa igenom sidorna för kvällens lektion och sen svara på hemuppgifterna och sen ska jag nog inte plugga ner teori idag.
Ja just det. Igår bokade jag in min första körlektion. Så på onsdag 09.30 ska jag köra i en övningsbil för första gången. Jag är skitnervös, haha. Jag har ju gjort på mitt sätt när jag har kört med mamma. Tänk om hon på onsdag bara fel, fel, fel!!! Så där kan du ju inte göra! Haha. Då kommer jag få panik och så kommer jag vara nervös för allt. Kopplar jag fel, var jag för hård på gasen, skulle jag inte gjort så, osv.

Nej nu ska jag koka gröt och äta så jag får kolhydrater till hjärnan så jag kan plugga effektivt sen =o)

Träna eller inte?

Jag vet inte om jag ska träna eller ha vilodag idag. Jag vill träna, men frågan är vad jag ska träna då. Jag har redan kört armar, axlar, rygg och mage. Benen har jag träningsvärk i efter spinningen och konditionen tränade jag samtidigt. Skulle behöva springa på bandet men det väntar jag med till i helgen. Det återstår bara bröst som jag inte har tränat den här veckan, men jag vill inte åka till gymmet bara för att träna bröst.

Imorgon ska jag köra ett muskel-pass på morgonen så då får hela kroppen en genomkörning inför helgen. Så vad gör jag?

Svensk vår


Igår kom den 17:e kokboken ut i expressens samling och självklart har jag köpt även den. Nu är det bara tre böcker kvar.
Svensk vår var det den här gången. Innehåller påsk, pingst, primörer och picknick. Picknickmat såg jättesmarrig ut och man bara längtar till våren. Påskmaten såg heller inte så dum ut. Kul att få tips om något nytt som man kan ha på påskbordet. Annars äter man ju samma mat år efter år efter år. Traditioner heter det, men det är kul att göra något nytt ibland.

Min kväll


Så här har jag spenderat kvällen. Teoriplugg och bullätning. Jag pluggat lättare om jag får äta något samtidigt. Jag vet, jag skulle kunna knapra morötter eller vindruvor eller nåt annat nyttigt istället, men det har vi inte hemma, hehe. Man tager vad man haver som det så fint heter ;o)

Nu ska jag busa lite med Foppa som håller på och puttar på mig. Han lägger pipen i knät på mig och stirrar på mig och ber om att jag ska leka med honom. Han är så söt min Foppilopp. Så nu ska jag leka en stund innan jag stupar i säng...

Panerad sejfilé, potatis & remouladsås


Ursäkta språket men fy fan vad gott det var. I vår familj äter vi näst intill aldrig fisk för det är bara jag och pappa som vill ha det. Men idag lyckades jag övertala mamma att vi skulle äta det till middag. Jag har varit sugen på panerad fisk hur länge som helst.
Nu är jag så mätt så jag tror jag ska spricka. Har bänkat mig framför tv:n med datorn i knät och här planerar jag att stanna resten av kvällen..

Fisk

När jag och mamma var på Ica och skulle handla dagens middag tjatade jag till mig färsk fisk. Kommer bli så gott =o)
(Jag visar sen vad jag ska göra med den).
Jag har även varit duktig och handlat grönsaker så till fisken kommer det bli en god sallad.


Den här fisken ska jag tillaga. Någon som vet vad det är? ;o)

Dagens träning




Onsdagens

Idag ville Hazel vara med på bild, hihi!


Sex med bilar?

Sitter och tittar på en dokumentär på femman om män som har sexuella förhållanden med bilar?!? Lås in dom på psyket är min önskan. Såna sjuka människor ska inte få va fria i samhället. Fy fan vad sjukt. En gubbe runkar och sprutar ner bilen med sperma och säger "hon gillar när man sprutar ner henne". What? Sen när kan bilar tala? Snacka om att ha en skruv lös. Nej fy fan!

Snart dags att bege mig

Alldeles straxt ska jag bege mig till bilskolan för den tredje teorilektionen av sju. Och jag känner mig riktigt väl förberedd faktiskt trots att jag började plugga igår. Men jag läste igenom sidorna två gånger och idag har jag suttit med frågorna i Hemuppgiftsboken och i princip allt sitter. Så efter kvällens lektion kommer jag kunna det stycket galant.
Jag satt även framför datorn igår och tränade på körkortet med det där programmet (vad det nu heter). Och jag kunde massor. Det kändes enkelt när jag gjorde det.

Det börjar kännas bättre nu med nervositeten inför hela körkortsgrejen. Nu vet jag att jag faktiskt får in något i huvudet =o)

Nej nu ska jag åka...

Fitness Magazine

Idag damp nya Fitness ner i brevlådan. Har inte hunnit öppna den än, men ikväll när jag kommer hem ifrån bilskolan kommer jag krypa ner i sängen och sträckläsa =o)


Sveriges bästa träningstidning!

Fettisdagen


Det är ju semledagen idag och då får man faktiskt äta semla ;o)
Jag har ätit min med gott samvete i alla fall efter en sån bra start på dagen med både core och spinning. Det är ju bara fettisdagen en gång om året (sen att jag redan har ätit två i år är en helt annan sak, hihi).

Dagens träning


Havregrynsgröt med hallonsylt

Idag är det premiär. Jag har ätit gröt med sylt i för första gången i mitt liv. Jag har alltid tyckt att det låter äckligt, men av nån konstig anledning var jag sugen på att pröva idag. Och det var gott!


Så nu har jag laddat upp med gröt och mackor och ska alldeles straxt åka till gymmet.

Promenad i snön

Jag och pappa var ute med hundarna efter middagen ikväll. 45-50 minuters promenad i djupsnö är ju riktigt bra benträning!


Bokat

Nu har jag bokat in mig på först core och sen spinning direkt efter varann imorgon bitti. Jag har inte spinnat sen oktober och då körde jag i Vällingby. Har aldrig spinnat i Bålsta förut så det ska bli kul att se hur hårt det körs imorgon =o)

Dagens träning

♦ Biceps
♦ Triceps

Idag gick det inte som jag ville. Hade ingen energi när jag körde biceps.
Men triceps gick bra och jag la på lite extra vikter och körde lite nya övningar också =o)

Nu måste jag äta något. Eller dricka en mumsigt god Gainomax ;o)





Svart

Idag känner jag mig inte snygg nånstans. Håret vill inte vara med, ögonfransarna vill aldrig växa ut och mitt jävla munsår är det mest osexigaste i världen. Så idag har jag klätt mig i svart så att jag inte ska synas.

Nu åker jag till gymmet...


Ingen bra dag...


Som en groda utan ben

Hopplös! Jag har inte pluggat nånting på teorin inför imorgon. "Så skönt mellan torsdag och tisdag för då har man hela helgen på sig att plugga". Jo men visst. Nu är det måndag och jag har ännu inte öppnat boken. Jag har helt enkelt glömt bort. Jag kommer inte ihåg att jag har den där jäkla teorin.

Så idag måste jag plugga. Men jag ska även till gymmet och köra armar. Tur att det typ är noll människor där vid lunch-tid när jag tränar för jag är inte så jäkla het med mitt munsår på kinden.

Massagen jag fick igår med tigerbalsam verkar ha hjälp. Jag kan gå 98% normalt nu och det gör inte längre ont av att ligga ner. Det var också betydligt lättare att gå på toaletten i morse. Så jäkla skönt att det är på väg att släppa. Nu återstår bara att aldrig mer träna benen. Haha!

Massage

Som sagt, jag har en satans jävla träningsvärk idag och det blir inte bättre. Tvärtom så blir det värre. Jag tror inte det är en vanlig träningsvärk utan jag måste ha överansträngt eller kanske rent av fått en muskelinflammation. Nånting är det i alla fall.
Lillebror har masserat mina lår med Tigerbalsam. Lite, lite bättre blev det men det är fortfarande illa. Jag går runt och tänjer så mycket jag kan för att musklerna inte ska stelna till helt och hållet.

Nu har jag precis masserat lillebrors rygg. Ni vet ju hur tonåringar är. Dom gör inget om dom inte får något tillbaka ;oP

Födelsedagskalas


Canceled

Jag åker inte till gymmet idag. Utan att överdriva så kan jag fan inte gå. Jag har aldrig haft en sån träningsvärk i hela mitt liv och jag har tränat i många år (friidrottade mellan 5 och 15 års ålder bl.a). Det gör ont även när jag ligger ner. Jag höll på att dö när jag gick på toaletten i morse. Jag kan inte sätta mig ner...

Munsår har jag fått också under natten. Jag får alltid det under natten. Ni vet reklamerna för munsårsalva, typ Anti, där dom säger att man ska börja smörja redan när man känner att det är på väg. Man känner nå stickningar i huden. Men det är ju omöjligt när man får det under natten. Jag bara vaknar upp en morgon och där är det.

Tur att jag alltid har Anti hemma. Men det är snart slut så det blir en tripp till Apoteket innan vi åker till kalaset...

Nej om man skulle ta och försöka bli människa...

Träningsvärk

Alltså ni anar inte vilken jävla träningvärk jag har i baksida lår. Jag undrar om jag klarar av att springa på bandet imorgon. Det känns som att lårmuskeln är några centimeter för kort för det går helt enkelt inte räta ut benen. Jag har försökt stretcha ikväll, men det är inte lätt när man knappt kommer ner på golvet. 
Ja vi får se helt enkelt hur det går imorgon på gymmet.

Nu ska jag snart sova. Klockan ringer om 10 timmar ;o)

Godnatt!!!


Morgonpass imorgon

Jag kom på att jag hinner träna innan kalaset imorgon. Jippi!!!
Vi ska inte åka hemmifrån förns vid 13-tiden så jag har hela förmiddagen på mig att träna. And I will =o)

Fan vad nice, då blir det en bra träningsvecka i alla fall trots att jag var halvsjuk ons-tors.
Det tråkiga är att bussarna går så jäkla sällan på söndagar så jag hinner inte vara med på något pass. Så jag får köra något själv helt enkelt. Annars hade det vart passande att köra spinning imorgon. Men det blir nog löpning på bandet för min del...

Lördag

Hade velat svänga förbi gymmet idag, men det hann jag tyvär inte pga dålig planering. Jag är så gott som frisk idag. Vaknade med torr näsa vilket är tummen upp =o)
Nej idag har jag haft fullt upp. Klockan 12 åkte jag och mamma till Barkarby och handlade födelsedagspresenter till  födelsedagsbarnen vi ska fira imorgon. (Hade jag vetat att vi skulle åka vid 12 hade jag hunnit träna på morgonen, men jag viste inte att vi skulle åka då förns jag vaknade idag).
Sen när jag kom hem började jag med kakbaket direkt och har hållit på tills nu. Eller nja... för en halvtimme sen kanske. Jag har hunnit äta middag också. Mammas köttgryta. Mums!

Ikväll är det melodifestivalen som gäller som vanligt. Utan att ha hört ett enda bidrag i förväg hejjar jag automatiskt på snygg Erik. Jag vet det är två killar till men dom är inte i närheten av att va lika snygga som Erik ;o)

Nu ska jag pyssla lite tills det börjar klockan 20.00.
Ha en underbar lördagkväll!

Baka baka liten kaka

Nu har jag bakat klart alla kakor jag ska ha med mig på det stora kalaset imorgon. Har ju även chokladnötkakorna som jag bakade förra lördagen...

Kokospinnar


Havreflarn


Syltsnittar


Nytt mål?

Jag måste komma på ett nytt mål med min träning. Mitt mål var ju att ta 50kg i bänkpress till juni med det blir svårt eftersom jag alltid tränar ensam. Jag behöver ju någon som är med och kan passa när jag lyfter. Ensam vågar jag inte lägga på mer vikter vilket man heller inte ska. Det kan vara livsfarligt om man lägger på en massa och så orkar man det inte och fastnar under stången.
Det är lite tråkigt för jag ville verkligen göra det. Och jag vet att jag skulle klara av det. Men jag får helt enkelt komma på något nytt mål. Frågan är bara vad?
Jag får klura lite på det...

Fullt ös en fredagkväll...

Inte riktigt. Klockan är inte ens 8 och jag vill sova. Är så jäkla trött. Jag vet inte vad det beror på för sovit har jag gjort inatt...

Har suttit och kollat runt lite hur man ändrar bloggdesignen som jag vill ha det. Fy vad jobbigt säger jag bara. Koder hit och dit och kopiera in texten här, här och där. Jag blir alldeles snurrig. Ska jag börja med det kommer det ta hundra år innan jag är klar. Om ändå någon kunde fixa det åt mig, haha. Gratis *blink blink*

Nej usch, jag vill verkligen sova nu. Jag får borsta tänderna och göra mig sängklar och sen slå på Let´s Dance och helt enkelt titta tills jag somnar...

Godnatt på er era pigga fredagspinglor som ska parta hela natten lång!

Månadens babe


Städmani

När jag kom hem ifrån gymmet slänge jag mig i duschen och jag vet inte vad som hände där men när jag kom ut ur badrummet fick jag världens städmani. Men det behövdes för i princip hela min garderob låg på golvet. Eller alla träningskläder i alla fall (det enda jag går runt i nu för tiden känns det som). Så nu har jag slängt i tvätt i maskinen, plockat upp allt skit på rummet och dammsugit. Jag hittade t.om. ett linne bakom byrån som jag inte ens kännde igen. Jag beställde det för länge sen men har aldrig använt det. Konstigt när det hamnade bakom byrån. Så när jag såg det kände jag inte igen det först, men sen trillade poletten ner. Hur städat har man då om man hittar kläder man inte ens visste att man ägde? Skärpning på mig!

Nu ska jag ladda om maskinen och hänga upp tvätten...

Dagens träning

♦ Ben och Rumpa

~ Uppvärmning: 10 min på bandet

~ Gående utfall                 12 x 4 med 10kg vikt över huvudet
~ Draken                          10 x 3 på varje ben med 10kg vikt
~ Benböj                          12 x 3 med 8kg stång på axlarna
~ Sittande lårcurl              10 x 3 med 20kg
~ Liggande lårcurl            10 x 3 med 15kg

~ Avslutade med en 10 min skön stretch för benen och rumpan.


Nu är jag helt slut i benen. Jag ser inte fram emot träningsvärken jag kommer få efter det här passet. Men jag ska se till att stretcha flera gånger så kanske det inte blir lika illa som det brukar bli. Jag brukar annars fuska med stretchingen.
Det är något jag har börjat med nu. Förut var jag alltid noga med att stretcha och jag var riktigt vig. Nu börjar jag stelna till så nu måste jag ta tag i det där. Man vill ju inte bli lika stel som en hockeykille ;o)

Ben & Rumpa

Idag blir det träning. Åker om ett par timmar. Egentligen vill jag träna kondition, men eftersom jag snorar fortfarande så tänker jag inte ge mig på det förns jag är helt bra. Men lite styrka är inge farligt. Så idag tränar jag benen och rumpan tänkte jag. Det var länge sen och sista gången gick det halvdant. Så idag ska dom få sig en omgång. Jag måste ju få röven i trim till sommaren ;o)





No workout

Jag hade så gärna velat träna idag. Jag mår bättre idag, men jag vet att det behövs mer vila. Idag har jag ändå fullt upp med teoripluggande till kvällens lektion.
Men imorgon satsar jag på en tripp till gymmet. Jag måste dit. Det kryper i skinnet när jag inte får åka och träna.

Nej nu måste jag tillbaka till böckerna...

Aloe Vera

Min vän Ida nere i götet har börjat sälja Aloe Vera produkter och självklart vill jag tipsa er om detta.

Hon säljer drycker, krämer och annat. Hudkrämerna har jag hört ska fungera otroligt bra. Mamma har en av krämerna och den fungerar jättebra. En vän till mamma har ett barnbarn som led av eksem som hon blev av med efter att börja smörja med aloe vera-krämen.
Dock kan jag inte använda dom själv då jag är allergisk emot hudkrämer =o(

Dryckerna har jag också hört av folk som har testat att det ska fungera väldigt bra. Dessa är jag själv sugen på att prova.

Är ni intresserade och vill köpa så gå in och kolla produkterna på Idas blogg!!!

Som i skolan

Varje tisdag och torsdag i 4 veckor ska jag på teorilektion på bilskolan. Och till varje gång har vi sidor vi ska läsa i boken och hemuppgifter att göra till. Känns som när man gick i skolan. Och precis som när jag gick i skolan skjuter jag upp min "läxa" till sista stund. Det var alltså detta jag skulle göra idag så jag hade det gjort. Jag har fortfarande inte rört boken och imorgon är det torsdag. Jag har 87 sidor att läsa och 20 frågor att svara på. Kanske är det dags att sätta igång nu? Dags att bevisa att man är vuxen och inte går i skolan längre... Ha!

Den försvunna tidningen har anlänt

Jag skrev ju förut att jag inte hade fått månadens FitnessMagazine. Jag mailade dom och berättade det och skrev att jag redan hade köpt en i affären. Dom skrev tillbaka att dom skulle förlänga mitt medlemsskap med en månad eftersom jag aldrig fick tidningen.
Men i fredags kom den i alla fall i brevlådan. Dom måste ha skickat en ny då fast jag skrev att jag redan köpt den.
Jaja, bara jag får min extramånad så är jag glad =o)

23


Vitaminkick tack!

Blev väckt av pussar och kramar och ett himla fjäskande ifrån Foppa. Han ville att jag skulle släppa ut honom. Kul hund...

Idag är jag jättesnorig och känner mig otroligt fräsch. Not! Jag ska snart slänga på mig lite smink så att man kanske känner sig lite snyggare.
Idag kommer det dock inte hända mycket för min del. Jag ska plugga körkortsteori inför morgondagens lektion. Sen så kommer jag vila så mycket jag bara kan så jag inte blir dundersjuk nu. Det är ju kalas på söndag och det vill jag verkligen inte missa ;o)
Jag får åka med mamma ner till centrum och inhandla lite frukt som jag får chocka kroppen med. Om hon nu ska åka ner. Hon ska nämligen få främmande idag. Illa tidpunkt...

Nej nu ska jag ta tag i mig själv...

Hoppas ni mår bättre än vad jag gör idag!

(Sitter inte vid min dator nu så det blir ingen rolig bild till. Jag vet ju hur tråkigt det är att läsa en blogg med bara text, men ni får ha överseende med det nu när vi har internetproblem här hemma)

Pang bom

Bara sådär 30 minuter senare är blogg.se snabbt igen. Så jäkla irriterande att man ska behöva vänta tills mitt i natten för att få blogga.

Dock har jag inget att skriva om nu. Jag är skittrött och ska gå och lägga mig straxt. Jag hoppas att jag mår bättre imorgon för jag hoppas verkligen att jag kan träna på torsdag...!

Godnatt allesammans!!!

Pung!

Fy fan vad less jag är på blogg.se. De suger pung. I vanliga fall är det segt vid 4-5 tiden då folk slutat jobbet. Men nu är klockan halv 11 och det är fortfarande hur jävla segt som helst. Och det har vart så huuur länge som helst nu. Kan dom inte bara fixa det nån gång!!!! 

Dagens träning


Teorilektion 1 - check!

Så där ja. Vi har lite trubbel med hubben så vi har bara internet på en dator i taget här hemma. Men nu är det min tur att va inkopplad ;o)

Jag har precis kommit hem ifrån bilskolan och den första teorilektionen. Det var mest informationgenomgång idag. På torsdag ska vi börja gå igenom boken. Spännande. Jag är väldigt nervös måste jag erkänna. Jag undrar om det nånsin släpper? Jag är så jäkla nervös över att jag inte ska klara av det.

Jag har självklart vart på gymmet idag också. Slänger in "dagens träning" sen när jag käkat något...

Ny design - igen

Nu har jag gjort om designen igen. Jag var tvungen, jag kan inte vara utan det rosa =o)
Vad tycker ni om sidan nu? Ni som känner mig vet att det här är mer jag.

Träningsguiden


Idag damp Träningsguiden ner i brevlådan. En bonustidning som kommer ifrån FitnessMagazine. Den är fylld med massor med bra träningstips plus en massa annat. Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa den...

Plattfall


Var så pigg idag och träningen gick kanon och kroppen var på topp. Nu efter att ha ätit känner jag att jag har lite huvudvärk och jag är riktigt trött. Kommer nog bli en tidig kväll ikväll. Imorgon ska jag upp klockan 07.45 för att som vanligt åka till gymmet. Core följt av rygg och axlar. Favoriten =o)

Vad blir det för mat?



Ingredienser:

Carbonara (pilversås)
Bacon
Lök
Tomater
Vitlök
Bladspenat
Tagliatelle

Jag skriver inte upp några "mått" för man tar så mycket man vill ha helt enkelt. Men räkna med minst ett paket bacon till varje påse sås. Sen tar man lök och vitlök efter smak. Ju mer desto bättre tycker jag ;o)

Gör så här:
Börja med att skära baconen i småbitar. Knaperstek den och ta sedan upp den på papper så att överflödigt fett sugs bort. Skiva löken och hacka tomaterna som du sen steker tillsammans tills de är mjuka. 
Koka upp såsen enligt anvisningarna på paketet. Pressa i vitlök. När såsen är klar har du i baconen och lök och tomatblandningen. Allra sist har du i bladspenaten precis före servering. Servera med tagliatelle.
Smaklig måltid!

Den här rätten kom jag och två av mina bästa vänner på en dag uppe i Malung. Vi skulle laga mat och visste inte vad vi skulle göra. Så vi kollade igenom våra skåp för att se vad vi hade. Och så blev den här maträtten till. Och jag har ätit den många gånger sen dess =o)

Bananas are for monkeys


Idag drack jag min första Gainomax-recovery. Tänkte att jag skulle börja dricka en sån efter varje träningspass. Ända sedan tiden i Malung har jag vart sugen på att börja med proteindrinkar. Men än så länge får det vänta. Jag har ju nyss kommit igång igen och det låter lite överambitiöst för en nybörjare. Och tjej dessutom. Så till att börja med så kommer jag köra med Gainomax. Perfekt ersättning att ta direkt efter passet då man behöver fylla på depåerna snabbt. Jag vet ju vad kosten betyder för träningen och själv slarvar jag en hel del för att träna som jag gör. Så jag tror att det här är en bra lösning för mig. Jag vill ju inte bryta ner mer än vad jag bygger upp.

Dock är jag lite osäker på om det är tillräckligt med protein i. Men enligt deras hemsida ska det räcka. Jag får prova helt enkelt. och se om det fungerar.

Vill ni läsa mer om Gainomax gå in på deras hemsida www.gainomax.com

Dagens träning

♦ Bröst
♦ Biceps
♦ Triceps

Jag kände ju på mig innan jag åkte att det skulle gå kanon idag och det gjorde det verkligen. Riktigt jävla bra gick det om man får svära ;o)

Bänkpress
3 x 12reps med 20kg
2 x 5reps med 30kg.
Vågade inte köra mer eftersom jag var ensam. Skulle verkligen behöva en träningspartner på gymmet. Blyg som jag är så skulle jag aldrig våga be om hjälp av någon annan som är där.

Liggande bröstpress med hantlar
8 reps med 7kg
8 reps med 8kg
8 reps med 9kg

Bröstpress i maskin
3 x 12reps med 12,5kg

Bicepscurl
8 reps med 7kg
8 reps med 8kg
8 reps med 9kg
För 4 veckor sedan orkade jag inte 9kg. Då körde jag på 7kg. Så jag har ökat 2 kg på 4 veckor. Om det alltid gick så snabbt att öka så skulle jag ta 20 kg om 10½ vecka. Men riktigt så går det ju inte till. Hehe.

Hammercurl

3 x 4reps per sida med 7kg
Orkade inte mer eftersom jag tog ut mig så på vanliga bicepscurlen.

Bicepscurl med tvåhandsfattning i kabelmaskinen

3 x 8reps med 20kg

Tricepspress med hantel
2 x 12reps med 10kg

Triceps kickback
3x 8reps på varje arm med 7kg

Triceps pushdown i kabelmaskin

3 x 8reps med 15kg

Dips
3 x 10reps
Här var jag helt slut och klämde ut det sista jag hade kvar i armarna.

Som avslutning körde jag underarmarna. 20 reps med 5kg hantel. Man vill ju inte ha stora underarmar så jag tar det jäkligt lugnt med vikten där. Dock är det väldigt bra att träna underarmarna och handlederna.  Vi tjejer är generellt rätt klena i handlederna vilket inte är bra. Så glöm inte bort dom =o)






Black

Svart som natten ska jag snart bege mig till gymmet. Jag känner att det kommer bli ett riktigt kanonpass idag =o)





Hurra hurra hurra

Min Storebror fyller år idag!!!
Stort grattis från syrran!!!


Revolutionary road


Jag måste få tipsa er om en riktigt bra film. Revolutionary Road med Kate Winslet och Leodardo DiCaprio.

"I Connecticut under mitten av 50-talet lever April och Frank Wheeler som är ett ungt, framgångsrikt par som bor med sina
barn i en trevlig förort. Men under den polerade och självsäkra ytan bubblar frustrationen hos dem båda. Övertygade om att de vill ha ut mer av livet än sina medelmåttiga grannar, bestämmer paret sig för att flytta till Frankrike, där de hoppas utlopp för sina mer konstnärliga sidor."

Söndagsmys

Jag bara måste visa ett par bilder på våra underbara hundar, tagna nu ikväll.
På första bilden ligger alla tre hos pappa och gosar.
På den andra bilden ligger minsta tjejen Hazel och kramas med mig. Och hon kramas verkligen. Lägger sig på mig med benen på varsin sida om halsen och huvudet i nacken, eller hennes favorit - på ansiktet så att man inte kan andas. Men hur söt är hon inte då? Man får så mycket kärlek ifrån dom ♥





Fetto helg

Nej fy vilken onyttig helg det blev. Taco i fredags med läsk och choklad till Let´s Dance. Sen bakade jag igår och lite för många bullar och kakor slank ner i magen. Plus taco chips med dip och choklad på kvällen. Idag tröck jag i mig bullar till "middag" klockan 4 då vi egentligen inte skulle äta någon riktigt middag idag. En halvtimme senare kommer lillebror och frågar om jag vill ha hämtpizza. Tänkte säga nej först men insåg snabbt att jag kommer vilja ha när jag ser lillebror äta. Dock sa jag att jag ville ha en barnpizza, men lillebror glömde bort så jag fick en vanlig. Och för tredje dagen i rad har jag tryckt choklad. Nej nu är det stopp!!!
Från och med imorgon är det andra bullar som gäller. Jag måste bättra mig med maten och skära ner på snasket. Imorgon är det jag som äter sallad till lunch efter träningen. Med tonfisk. Det är bra. Protein och allt =o)

Ser inte det här bra mycket godare och frächare ut än en fettig pizza?

4 veckor

Imorgon är det fyra veckor sedan jag började träna igen. Är det inte längre, var min första tanke. Det känns som att det är mycket längre. I musklerna känns det att jag inte tränat på över ett halvår. Men i huvudet är jag en van tränare så där uppe är det som om jag aldrig hade något uppehåll. Synd att det inte är tvärtom. Hade varit skönare om det åtminstånde fanns liiite muskler kvar i mig, haha. Men det är bara att kämpa på.  I sommar ska jag vara tillbaka till den gamla formen ;o)

Träningsplanering vecka 8


PW


(centrumbacken)

Har nyligen kommit hem ifrån en 95 min lång PW. Hade lite ångest över den dåliga träningsveckan så jag fick ett ryck och gick till centrum, köpte en Brämhults björnbär och äppel-smoothie, och sen gick jag hem igen. En promenad på straxt över en mil. Men det bra vädret och med bra musik i lurarna kändes det inte så långt.

Pill

Jag gillar att ha en träningsplanering för varje vecka så att jag inte glömmer bort någon muskelgrupp eller råkar lägga in två likadana pass efter varann. Sen så måste jag inte följa planeringen slaviskt, men det är skönt att ha en.

Den här veckan blev det bara pannkaka av träningen. Så nästa vecka måste jag se till att planera lite bättre. Sitter nu och kollar över schemat för att se vad jag ska göra. Men jag får inte riktigt ihop det. Det blir nog ingen gruppträning som det ser ut nu. Spinningen på tisdag och lördag är redan fullbokade och på tisdag när det är dans är jag på bilskolan.
Och eftersom träningen blev lite klen den här veckan så borde jag nog koncentrera mig på styrketräningen nästa vecka. Se till att varje muskelgrupp får sin träning som den ska.

Jag har lite att klura på. Vi får se hur schemat blir när jag är klar.

Armhävningar


För 9 dagar sedan skrev jag att jag inte kunde göra en enda armhävning på tårna. Jag gjorde precis 10 stycken med fötterna på sängkanten. Fick ett infall bara sådär, haha. Och jag hade kunnat göra säkert två till. Så det måste ha varit träningsvärken som spelade in lite den dagen. Men jag har också blivit starkare på den här korta tiden. Jag har ökat vikterna i de flesta övningarna.
Det går fort i början. Snart kommer det antagligen ta stopp och så får jag stå där och stampa ett bra tag innan jag kommer vidare. Men jag kommer aldrig ge upp =o)

Alla hjärtans dag-dinner

    

Så var middagen uppäten. Helstekt fläskfilé, pommes chateau och lök- & persiljesås. Vi hade så trevligt så jag och lillebror med levande ljus och allt =o)
Nu är jag proppmätt och ska vila lite innan det är dags för Melodifestivalen.

Ny design

Eller jag har inte ändrat på så mycket. Jag gillar det vita och grå/blåa. Men satte dit en rosa färgklick också för att matcha mitt hjärta ;o)

Men jag skulle vilja ha hjälp med en sak. Min text i sidomenyn är centrerad, men varför är inte bilden det? Hur ändrar jag det? Det är ju inte världens viktigaste grej, men jag stör mig på det.

(Kan ni inte se så tryck F5)

Bakning

Nu har jag bakat två sorters bullar och en sorts småkaka. Resultatet blev riktigt bra. Allt smakade jättegott. Nästan för gott då jag har gått och smånallat på dem så nu är jag proppmätt. (Nötsnäckorna var oförskämt goda). Lär nog få skjuta på middagen ikväll ;o)

Jag skulle egentligen gjort en sorts bulle till, men det blev så många bullar av dom här så jag struntar i det. Däremot ska jag fortfarande göra två sorters småkakor till som jag ska ha med mig på kalaset nästa söndag, men det får bli en annan dag. Jag är så mätt nu så jag orkar inte röra mig. Plus att det snart är dags att börja med middagen.

Nötsnäckor


Chokladnötkakor


Wienerbullar


(Är det någon som vill ha recepten så hojta till så lägger jag ut dem här)

Let´s dance

Det är 9 timmar sedan jag tränade och jag har inte duschat förns nu. Haha. Jag har inte haft tid. Men nu är jag fräsch och ska krypa ner i sängen och titta på Let´s Dance.
Fatta vad mycket dom tränar. Runt 6 timmar per dag 6 dagar i veckan.  Jag skulle med vilja gå på deras "bootcamp".  Man får ju sån snygg kropp av att dansa. Vore kul att testa på. Fast jag skulle aldrig kunna byta ut min älskade styrketräning =o)

Nej nu börjar det. Och chokladen lockar på mig ;o)


Nej jag ska inte äta allt ikväll ;o)

Bilder

Jag skrev ju förut att jag borde ta bilder på hur jag ser ut nu så att jag kan jämföra sen när jag har "växt till" mig lite.
Jag tog lite flumbilder nu och jag bjuder på mina "armmuskler" i dagsskick. (Den första bilden ifall ni inte ser skillnaden på när jag spänner och inte spänner mig, hahaha). Dom existerar ju inte för fem öre. Vart är dom? Jag har mycket jobb framför mig ser jag. Suck!




Jag älskar verkligen min rosa Reebok-topp!!!

Helg

Fan vad snygg jag kände mig på gymmet idag. Hade min nya rosa topp på mig och håret i hästsvans och luggen ner. Jag var dessutom riktigt jäkla smal och snygg i spegeln som satt på väggen där inne. Och sen när man pumpat musklerna ett tag så dom syntes lite grann. Oj oj. Jag var riktigt het ;o)

Efter träningen hämtade mamma upp mig och så åkte vi till centrum för att inhandla all föda jag och lillebror behöver när vi är solo hemma i helgen.
Men först tog vi en titt inne i den nya skoaffären som har öppnat på övervåningen. Och jag säger bara det. Jag hittade typ 10 par jag hade kunnat köpa direkt. Jag skulle aldrig gått in där, haha. Jag älskar skor så det var rena rama paradiset där inne =o)

Så, maten då. Ikväll blir det taco. Vi passar alltid på att äta det när vi är ensama hemma för pappa tycker inte om det. Och imorgon blir det en romantisk valentine dinner för två med fläskfilé, klyftpotatis och sås. Mums! Så det ska nog inte gå någon nöd på oss här imorgon. Dessutom ska vi baka bullar och kakor som jag inte hann göra i veckan. Plus att jag tänkte att vi skulle göra en kladdkaka till efterrätt imorgon ;o)
Jag och lillebror kommer äta ihjäl oss i helgen, hahaha!!!

Dagens träning


Energin är på topp


Dags att dra till gymmet för ett härligt "Muskel"-pass. Vi hörs senare...

Hemma!

Det blev en lång dag idag. Nu först kom jag hem.

Lunchen inne i city var riktigt trevlig. Åt jättegod mat och jag och J hade massor att prata om ;o)
Sen blev det lite shopping (för J´s del, jag tittade på, haha) innan vi skiljdes åt. Jag hoppas att vi gör om det snart =o)

(Sen blev det en snabb visit på Odenplan, men det var ett stort jävla misstag. Ett kapitel som kommer raderas ur mitt liv. Men men. Man lär sig nåt varje dag...)

Mamma och lillebror hämtade upp mig på stationen i Bålsta och så åkte vi till Becca för klippning.  Ja inte jag då men lillebror och mamma. Men jag ska med klippa mig snart =o)

Nu har jag kastat i mig ett par pannkakor och ligger nu och tittar på "Du är vad du äter" samtidigt som jag surfar runt lite på webben. Jag ska försöka somna tidigt ikväll då jag måste upp tidigt imorgon och åka till gymmet och pumpa lite.

Imorgon åker även mamma och pappa bort för helgen så jag och lillebror är helt solo i 2½ dagar. Fasiken vad nice, men jag kommer sakna mina älsklingar (hundarna)..

Nej nu ska jag surfa runt lite innan det är dags att tvätta av sig och fortsätta kolla på tv ;o)

Dagens look


Så här ser jag ut idag. Redo att entra la capital el Stockholmo ;o)

Godmorgon

Godmorgon allihopa!
Fåglarna kvittrar och blundar man kan man låtsas att det är vår ute =o)

Jag skulle ha tränat igår för idag kommer jag inte hinna det. Men men. Det är inte hela världen.
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen göra mig iordning för en date i city. Ska bli kul att för en gångs skull dra på mig något annat än träningskläderna. Man börjar känna sig lite sunkig, hehe..

Nej nu ska jag sätta fart.

Jag önskar er alla en underbar torsdag. Tänk imorgon är det fredag =o)

Avbokad

Jag har avbokat Pilates-passet imorgon. Jag hinner inte med det eftersom jag ska åka in till city och luncha med J. Jag får åka till gymmet tidigare och träna själv innan jag åker istället. Jag åker ju hellre och lunchar med J. Pilates kan jag ju alltid pröva nästa vecka... 

Frågan är bara vad jag ska träna imorgon istället? Jag hoppade ju armarna i måndags då jag var snorig. Men å andra sidan ska jag på muskel-pass på fredag och då lär armarna få ordentligt med träning. Jag kanske ska köra kondition imorgon istället? Så får det nog bli =o)

Inte som planerat

Nu kom jag hem ifrån affären. Så det blir inge bakning idag. Är lite för sent att börja nu. Då får jag hålla på hela kvällen och det tänker jag verkligen inte göra. Så jag får väl baka i helgen istället. What a waste...

Leila Lindholm


Jag har kommit på vad jag ska göra idag. Jag ska snöra på mig förklädet och leka Leila Lindholm. Med andra ord ska jag baka. Nästa vecka vankas det hela tre födelsedagar på raken, storebror på måndag, kusinbarn på tisdag och jag själv på onsdag. Så nästa söndag är det storkalas med hela släkten. Och då ska jag ändå baka, så jag kan lika gärna göra det idag när jag inte har något att göra =o)

Godmorgon!

Gårdagens träningspass tog på krafterna och jag var riktigt trött igårkväll. Så klockan 22.00 slocknade jag med Foppa i famnen. Och vaknade nu klockan 10. 11 härliga timmars sömn (drar av en timma för nattens toalettbesök och tid för att somna om). Jag har inte sovit så många timmar på länge och riktigt skönt var det.
Men jag känner att jag har träningsvärk idag i ryggen och nacken?! Spände jag nacken så när jag körde core-passet? Inte bra alls, alla vet ju att man inte ska spänna nacken. Men det är inte lätt när man inte är van vid att träna bålen. Som ni vet så är det det tråkigaste jag vet och hoppar gärna över den biten. Men jag blir väl bättre med tiden =o)
Men att jag har träningsvärk i ryggen är bara bra. Då vet jag att det tog det jag körde igår. Rodden och latsdragen. Lovely!

Vilodag idag. Känner att jag vill träna idag i alla fall, men jag ska inte. Då kommer jag säkert bara pajja för mig själv och inte orka träna torsdag och fredag som jag har tänkt. 4 dagar i rad kanske är lite väl att ta i när man inte tränat så länge än. Så jag låter bli. Vill jag så kan jag ta ett extra pass i helgen i såna fall.

Så... vila idag... vad gör man då?? Haha!
Ska börja med att göra frukost i alla fall. Sen får vi se vad dagen har att erbjuda...


Duktig

Idag har jag varit duktig. Två omgångar på SATS. Nu har jag duschat, smörjt in mig och krupit ner i sängen och ligger och tittar på Top Model. Jag ska äta upp det jag har kvar av chokladkakan lillebror köpte till mig i söndags och sen gosa med Foppa resten av kvällen. För det förtjänar jag ;o)


Väldens finaste Foppa!
 

Dagens andra träningspass


A little light in the dark

J ska provjobba på Odenplan på torsdag och efter det ska vi luncha tillsammans inne i City. Grymt nice. Ser verkligen fram emot det =o)

Men först ska jag på Pilates på förmiddagen. Ska bli spännande att se om mina förväntningar överträffas eller inte. Är det verkligen träning? På torsdag får jag svar ;o)


Dagens första träningspass


Tisdag

Är uppe tidigt för att åka till gymmet. Passet börjar inte förns halv 10 men när man måste åka buss så får man gå upp i ottan. Haha. Ännu en anledning till att skaffa körkort ;o)

30 min core står på schemat. Jag kom på den brilljanta idén att eftersom jag hatar att träna magen så får jag gå på core-pass. Då blir det nog lite roligare i alla fall =o)
Sen ska jag fortsätta träna ryggen efter det och även axlarna.

Sen ikväll är det "Sats Dans" som gäller. Sista gången på 4 veckor som jag kan vara med på det. Sen är det lektioner på körskolan varje tisdagkväll som gäller innan jag kan vara med igen. Och då har dom förmodligen bytt "nummer" på dansen.

Nej nu ska jag gå till bussen om 10 minuter. Dags att borsta tänderna, fylla vattenflaskan och packa ner skorna.
Vi hörs vid lunch-tid!

My day

Så det blev ingen träning idag. Känner lite panik då jag inte tränat på tre dagar nu. Men vad gör man när man är snuvig?! Däremot ska jag träna imorgon oavsett. Lite styrketräning har ingen dött av. Konditionsträning är en sak för då får hjärtat jobba extra hårt om man är förkyld. Men lite lugn styrka kan väl inte skada?
Så klockan 8 imorgon ska jag gå upp och bege mig till gymmet för ett core-pass följt av lite styrka för rygg och axlar =o)

Men jag har inte legat på latsidan idag bara för att jag är lite förkyld. Jag har vart på centrum med morsan och handlat, sen har jag som ni redan vet skrivit in mig på körskolan. Och så har jag lagat middag till mig och pappa och pluggat körkortsteori =o)

Det där jäkla körkortet är jag riktigt orolig för. Jag har inte direkt något plugghuvud. Det jag läser har jag redan glömt bort när jag kommer till nästa rad. Och bilar och bilkörning är inte direkt mitt favoritämne. Så hur sjutton ska jag få in allt i mitt huvud? Några bra förslag på hur jag ska göra för att komma ihåg allt?
Jag har köpt två kollegieblock som jag tänkte använda. Ett på teorilektionerna och ett som jag tänkte anteckna i samtidigt som jag läser teoriboken hemma. Typ det viktigaste. Men för mig som inte kan någonting lär väl jag anteckna hela boken. Haha! Förstår ni nu varför jag är nervös inför detta? Och varför jag har väntat tills jag är 23 med att ta det. Hur ska jag klara av det?
Bra start. Jag tvivlar på mig själv innan jag ens har börjat. Jaja, bara att kämpa på och göra mitt bästa och hoppas att det ska räcka.

Körkortet är inom räckhåll

Nu har jag äntligen skrivit in mig på körskolan. Kursen är betalad så nu finns det ingen återvändå. Bara att råplugga så att jag klarar av det här. Innan sommaren ska kortet vara mitt!!!

På tisdag nästa vecka börjar teori-kursen. Jag har varit och köpt ett sött litet block som jag kan ha med mig på lektionerna. Självklart är det rosa på det. Så nu är jag redo till tusen. Jag ska klara av det här!!!!


Ska jag eller ska jag inte?

Jag är supersnorig. Tvivlar på att jag kan gå på spinningen ikväll. Men jag vill!!! Fan! Jag som hade en sån bra träningsplan den här veckan.
Jaja, får se om det blir bättre under dagen...


"Smaker ifrån hela världen"


Varje ons-fre kan man köpa en kokbok med Expressen i affärerna. Det har hittills kommit ut 14 stycken av 20 och jag har köpt dem alla. Kokböcker kan man ju aldrig få för många av. Och när det är en hel serie så är det ju extra roligt att ha dom. Eller är det bara jag som tänker så?

Just den här serien är extra rolig att ha då det är recept ifrån hela världen. Det är ett land för varje kokbok. Det finns USA, Kina, Asien, Frankrike, Italien osv. Det är väl roligt att ha? Jag tycker det i alla fall och jag kommer säkert ha glädje av mina kokböcker i många år framöver =o)  

Måndag

Jag skulle egentligen vart på gymmet nu men sängen lockade mer i morse när klockan ringde. Jag ska ju ändå dit ikväll så jag kan åka lite tidigare och köra armarna innan spinningen. Eller så tränar jag dom hemma...

Det är riktigt bra väder ute. Solen skiner och det är inte ett enda moln på himlen. Det ger mig hopp. Våren finns runt hörnet. Ååå vad jag längtar till sommaren!  

Jag ska försöka få ut morsan på en liten biltur idag. Jag behöver övningsköra. Så alla Bålsta-bor: håll er borta ifrån vägarna idag! Hahaha!

Räddningen är på väg

Lillebror skulle ta bussen ner till centrum för att handla lite. Perfekt då jag ville ha choklad. Så om inte alltför lång tid får jag sätta tänderna i en 200g Schweizernöt. Åååå längtar!!!!!!


Helgen

Helgen har varit otroligt lugn. Jag har inte tränat nånting. Vilar upp mig inför nästa veckas fullbokade träningsschema =o)
Har tittat på film helgen igenom. Jag har precis tittat klart på Seven Pounds med Will Smith. Jag började titta på den vid 3-tiden och blev klar nu. Den var så dålig att jag var tvungen att pausa flera gånger och göra annat emellan innan jag kunde fortsätta titta. Är riktigt besviken då jag förväntade mig en riktigt bra film i vanlig Will Smith-anda. Men icke.

Om knappt 1½ timme börjar Beck - Flickan i jordkällaren och jag kommer självklart titta på den. Jag älskar Beck-filmerna. Och visste ni att allas vår söta Björn Gustafsson är med i den? Ni vet paret i skogen som hittar den döda flickan. Där är han =o)

Nej nu ska jag se om jag kan göra något åt mitt fruktansvärda chokladsug jag haft sen middagen. Man vet att man börjar bli gammal när man känner ett chokladsug efter maten ;o)

Musiken är viktig

När jag är på gymmet har jag alltid mina lurar med mig. Jag måste ha min egen musik. Den gör så otroligt mycket för att man ska komma i rätt träningsstämning. Jag behöver musik som peppar och får upp humöret. I fredags när jag sprang på bandet lyssnade jag på den här låten och jag blev på sånt partyhumör att jag knappt kunde hålla mig kvar på bandet. Det ryckte i mina dansceller, haha. Ville bara sträcka upp armarna i luften och rocka loss. Tack vare musiken orkade jag springa så länge som jag gjorde. Tänkte hela tiden "en låt till". Det hade ju inte gått om jag lyssnat på något dåligt, då hade jag gett upp på en gång.
Så den här låten är min träningslåt nummer 1 =o)

Visst blir man glad av den?


Vad blir det för mat?


Nu är kvällens middag avklarad. Jag tillagade en pastarätt som jag hittade hos Anna. Den ser kanske inte lika fin ut som på bilden hon har, men det var i alla fall otroligt gott. Den kommer nog lagas både en och två gånger till ;o) 

Träningsplanering v.7


Förebild

Nej jag menar inte förebild som i att ha någon som förebild. Jag tänkte mer på före-bild. Jag borde ta en underklädesbild på hur jag ser ut nu så att man har något att jämföra med sen i sommar då jag borde vara i bättre form. Men jag kommer inte våga visa upp den här. Kanske i sommar då om jag nu har förbättrat mig. Annars är det ju bara pinsamt, haha. Jag kanske borde ta mina mått också. Dom kanske jag skulle våga mig på att redovisa här, eller? Nej jag ångrade mig på en gång. Jag gör samma sak där. Väntar till sommaren och ser om det finns något att redovisa... ;o)

Blev nog bara nonsens av det här inlägget, men jag skrev det mer som en påminnelse till mig själv. Att komma ihåg att ta bilder och mäta. Haha!

Promenad

Har varit ute på en skön promenad med två av hundarna. Vet inte hur länge jag var ute, men det var över en timme i alla fall. 

 

Dagens träning


Nästa veckas bokade klasser

Nu har jag bokat in nästa veckas gruppass på gymmet. Det kanske eventuellt blir ett pass till på lördagen om jag är hemma och om jag känner att jag orkar. Jag har en del inbokat för veckan. Men jag vill så mycket. Det är ju så kul så jag vill göra allt=o)

Måndag

18.30-19.25                        Spinning


Tisdag

9.30-10.00                          Core

18.30-19.15                        Dans


Torsdag

10.00-10.55                        Pilates


Fredag

9.30-10.25                          Muskel


Förutom dessa ska jag ju styrketräna också. Vi får se hur det går. Jag måste ju inte göra allt. Jag slänger upp en fullständig träningsplanering senare där allt är med... 

Fy

Friggs Vaniljté var inte gott alls. Luktar cigaretter =o(


Intagit position

Nu har jag lagt mig i sängen med en kopp vaniljté och en banan. Nu ska jag njuta av resten av kvällen innan det är dags att sova. Imorgon blir det som vanligt träning igen vid lunch =o)

Godnatt alla söta!!!

Du är vad du äter


Om knappt en timme börjar årets säsong av Du Är Vad Du Äter på Tv 3. Egentligen gillar jag inte det programmet sådär jättemycket för det är så extremt. Och ganska otydligt. Många tror att man måste leva sådär extremt för alltid och blir på så sätt avskräckta. Men jag ser Annas metoder mer som en "kickstart" för att sen återgå till en "normal" levnadsvana. Men det är inget ämne jag vill gå in på nu.
Vad jag vill komma till är att det är intressant att titta när det är kändisar med. Ikväll är det Sanna Bråding som är med i programmet. Det är kul att se vad våra kändisar har för matvanor, hur dom lever "privat". Hur ohälsosamma dom är. Visst är det interssant att se "vanliga" människor som är med i programmet också i "studiesyfte". Men i längden blir det lite samma sak. En person lever ohälsosamt, får en kickstart av Anna Skipper och så rasar dom i vikt under de 8 veckorna. Nej... det är inte så roligt att se efter några gånger...

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig redo för en tv-kväll =o)

Pulsklocka

Imorgon är det kondition som står på schemat. Jag tänkte att jag skulle springa på bandet. Kolla dagsformen. Frågan är om jag vågar visa resultatet för er läsare ;o)

Dock har jag ingen pulsklocka. Det kanske man ska invistera i härnäst. Det är ju faktiskt bra att ha en. Men jag vill ha en snygg klocka. Vart kan man hitta snygga pulsklockor?

Denna var rätt snygg. Den svarta. En simpel modell är precis vad jag vill ha. För många funktioner är ingen idé för jag fattar ändå inte och kommer inte använda dom. Dessutom vill man ju inte hålla på med klockan och trycka på en massa knappar samtidigt som man tränar. Enkel och lätthanterlig ska den vara!

Hur många armhävningar klarar du?


Dagens träning


En stadig frukost


Grahamsgrynsgröt med hallon, blåbär, banan, ½ äpple och linfrön.
Morotsbröd med ost och ett glas mjölk =o)

Efter den här stora frukosten är jag redo för att snart åka till gymmet. Jag kommer köra bröst, biceps och mage. Men även benen eftersom jag inte gjorde det igår. Så idag blir jag nog kvar där lite längre än vanligt =o)

Vi hörs efteråt ;o)

Frukt

Idag har jag vart duktig. Förutom paprikan på frukostmackorna har jag ätit en banan och ett päron. Dock inga grönsaker till maten, men det är en bra start =o)

    

Vilodag

Det blev ingen träning alls idag. Satsar 100% på morgondagen istället. Så skönt när man kommer igång i början av veckan och tränar mån-tis för då behöver man inte ha ångest mitt i veckan om man inte känner för att träna. 

Men imorgon tar jag nya tag =o) 

Ta inte ut dig för hårt i början

Idag är det ingen bra dag. Känner inte alls för att åka till gymmet. Känns som att en förkylning är på väg. Så jag skippar gymmet idag helt enkelt. Om jag känner mig bättre till kvällen kanske jag kör lite på min trappmaskin jag har hemma. Och så några benövningar efter det. För idag var det benen och rumpan som skulle tränas. 

Ofta när man börjar träna vill man så mycket och går ut för hårt. För många pass och för lite vila. Detta säger jag inte för att jag letar efter en "ursäkt" för att jag inte ska träna. Utan det är så. Lyssna på kroppen för den vet bäst. Känns det inte bra så låt bli. 

Man vill ju inte utmana och riskera att bli sjuk för då kan man inte träna på ännu längre tid.
Så idag ska jag äta frukt och ladda upp batterierna till imorgon =o) 

Dagens första gröna...

...var rött. Nu har jag ätit frukost som bestod av morotsbröd med ost och paprika på. Och så är det ju morötter i brödet. Även om det bara är 8% så räknas det väl?!





Ät frukt och grönt varje dag!


"Frukt, grönsaker och bär är rika på mineraler, vitaminer, antioxidanter och andra viktiga näringsämnen. Frukt, bär och grönsaker har visat sig kunna förebygga allvarliga sjukdomar som bl.a. hjärt- och kärlsjukdomar och cancer."

Jag är otroligt dålig på att äta frukt och grönsaker. Frukt och bär äter jag i gröten på morgonen. Men gröt äter jag inte så ofta. Och fruktsallad gillar jag, men det äter jag inte alls ofta. Och grönsaker äter jag i princip bara om det finns i maträtten. En sallad bredvid äter jag aldrig. Det är inte det att jag inte tycker om frukt och grönt. Det är mer lathet. Att ställa sig och skära till dom där grönsakerna till en sallad. Att skala en apelsin är kladdigt och tidskrävande.

På sommaren blir det dock lite mer. En sallad till det grillade köttet är otroligt gott. Eller en sallad med quinoa och kyckling. Men det är under det mörka vinterhalvåret man verkligen ska tänka på att få i sig dom där extra vitaminerna och antioxidanterna. Men tyvärr är det inte så i mitt fall. MEN! Jag lovar bättring. Från och med nu ska jag se till att äta mer frukt och grönt. Det är ett löfte!

Får du i dig tillräckligt med frukt och grönt? 

Dagens träning

♦ 45 minuter "SatsDans"

Det var ett riktigt roligt pass och det var en del "skaka rumpa" också. Men jag är så otroligt blyg i början och vågar inte ta ut rörelserna. Men efter några gånger släpper det nog.

Hur gick det med min otroligt dåliga koordination då?
För att vara första gången så tycker jag att jag klarade mig rätt bra. Men jag måste stanna upp hela tiden och kolla vad som händer. Men det är samma pass i 3 månader och sedan byter man låtar och dans. Så efter några gånger borde koreografin sitta och det blir mer "träning" av det. 45 minuter går snabbt och när man stannar upp hela tiden för att se vad dom gör så hinner man inte få upp pulsen riktigt. Men som sagt, efter några gånger sitter det nog och jag kommer nog ge det en chans till ;o)


Frukost

Dagens viktigaste mål och hur gott ser inte det här ut då?

 
Grahamsgrynsgröt, äpple, hallon, blåbär och linfrön.

Inte direkt som att skaka rumpa på nattklubben...

Jag har funderat hela kvällen på vad jag ska träna för kondition imorgon. Och nu har jag bokat in mig på ett 45 min långt Dans-pass. Spännande. Har aldrig provat det förut. Jag är inte direkt någon stjärna när det gäller kordination. Så alla Step-pass går bort. Jag är lost inom 5 minuter. Men SATS Dans är en "gul" klass vilket betyder att den ska vara enkel och rolig. Ja, vi får väl se... ;o)

Yoga?


Jag måste erkänna att jag är lite skeptiskt till yoga. Men jag kan också erkänna att det nog beror på kunskapsbrist. Vad är yoga? Den bilden jag har fått av det är typ stretching?! Man böjer kroppen och tänjer = stretching. Är det träning? Men jag har hört någonstans att man tränar upp bålmuskulatur osv, eller är det pilates? Vad är skillnaden mellan yoga och pilates? Frågorna är många så jag kanske rentav ska boka in en klass och prova =o)

Ni läsare kanske vet och kan förklara vad det är för något??

Veckans träningsplanering


Dagens träning


Plus Minus Noll

Har precis kommit hem ifrån gymmet och nu sitter jag och pular i mig en semla. Haha. Det är ju mindre bra, men satan så gott det är ;o)


Inte på topp

Idag känner jag mig inte så het. Mjukisbyxor, t-shirt och fettigt hår. Men det bjuder jag på, haha. Håller tummarna för att det inte är så många där.
Nu är det dags att åka. Vi hörs efteråt!



 

 








Träningen har lyst med sin frånvaro

Ska jag ha dåligt samvete eller inte?
Jag har bara tränat ett pass den här veckan. Det är inte alls bra. MEN, min förklaring lyder: Jag var borta mån-ons. Tränade i torsdags och vilade i fredags. Så skulle jag träna i helgen, men min mamma fyllde 50 igår så istället har jag ätit tårta efter tårta och pulat i mig en massa skräp. Och idag var jag helt enkelt lat. Men får man inte va det ibland? Bara för att träningen sket sig i början av veckan ska man väl inte behöva stressa i slutet av den för att man "måste" ta igen det man missade? Träning ska inte vara en stressfaktor. Träning ska vara roligt och man ska må bra av det. Jag får helt enkelt se till att skärpa till mig under nästa vecka. Jag ska inte åka iväg nånstans i alla fall, så nu kan jag få en "bra start" på veckan. Jag har ju trots allt ett mål att nå. Dags att skärpa till sig!

Fitness nr 2 - 09

Eftersom jag inte fick hem någon Fitness Magazine den här månaden så har jag idag vart och köpt den. Så nu ska jag krypa ner under täcket och läsa min favorittidning...



RSS 2.0