Kalas

Så var kalaset över. Är fortfarande proppmätt av allt onyttigt jag ätit idag fast det är flera timmar sen. Känner ändå att jag borde äta nåt mer ikväll, något nyttigt för att väga upp lixom. Jag vet att det inte funkar så men det låter bra i teorin =)

Tårtorna


Födelsedagsbarnet som fick flätor av kusin =oP


Dagens träning

~55 min Pilates

Japp, pilates var det jag var på. Det var inte riktigt som jag hade tänkt mig. Det var som ett långt corepass i riktigt långsamt tempo. Jobbigt var det eftersom allt ska göras i slowmotion. Jobbigt att samtidigt spänna musklerna, röra sig långsamt, hålla koll på hållningen och så ska man andras också. Hehe.
Känns som att jag gjort hundra ryggresningar och det kändes som satan i ryggen mot slutet. Magen hade jag dock velat köra lite hårdare på. Men bra var det och jag kan definitivt tänka mig att gå på det igen =)


Nya träningssätt

Idag ska jag prova något för min del helt nytt på gymmet. Jag har tänkt tanken att jag ska testa det här förut, men det har aldrig blivit av. Jag har vart lite skeptiskt och inte trott att det varit något för mig. Så vi får se när passet är slut om det blivit mina nya grej eller inte. Vad det är får ni veta när jag kommer hem igen =oP

Suktande pajer


Hur sugen tror ni inte jag är på dessa två pajer jag gjorde idag? Så frustrerande att baka dagen innan man ska ha kalas för då går man och är sugen konstant.
(Recepten och bättre bilder kommer imorgon)

Nu ska jag äta mitt kvällsmål. Två skivor fullkornsbröd med smör, ost, skinka och paprika. En banan och till det dricker jag limevatten. Jag älskar verkligen att äta. Finns det något bättre? ;o)

Dagens träning

~55 min spinning

Nu har benen fått jobba. Jag körde verkligen järnet på slutet för att pumpa ur det sista. Mjölksyran var enormt och svetten rann, men skönt var det. Och nu efteråt är det extremt skönt =)

Nu sitter jag med hårfärg i huvudet och väntar på att det ska sköljas ur så jag får duscha...




Bananen


Visste ni att bananer anses kunna motverka bakfylla? Inte jag heller.

  • Bananer är en god källa till kalium, C-vitamin, mangan och B6-vitamin. Bananer innehåller också en hel del naturliga sockerarter, sukros, fruktos och glukos, samt fibrer och magnesium. Naturligt kalium och magnesium i frukt kan medverka till ett lägre blodtryck.

  • Bananer innehåller mycket av aminosyran tryptofan. Tryptofan tillsammans med C-vitamin, B6-vitamin och något sött kan sätta fart på hjärnans produktion av signalsubstansen serotonin. Detta kan vara intressant om man har svårt att somna eller vid lätt nedstämdhet. Extra tillskott av B6-vitamin och magnesium, som bananer innehåller ganska mycket av, ges ibland som kosttillskott vid lätt nedstämdhet.

  • Bananer är den mest kolhydratrika frukten vilket gör den lämplig för att fylla på kolhydratförråden. Ett par bananer innan träningen ger den energi som krävs.

  • Bananer binder magsyra. Har man sura uppstötningar kan därför banan ibland hjälpa och är värd ett försök. Bananer anses också kunna motverka bakfylla. En effekt av omåttligt drickande är uttorkning och låga nivåer av kalium. Bananer tillsammans med vätska innan man somnar kan hjälpa till att kompensera bristen. Dessutom innehåller bananer magnesium vilket kan motverka huvudvärken genom att få blodkärlen att slappna av.

Källa: nyfikenvital.org

Dagens träningsplan

Vaknade tidigt idag så jag tänkte först gå på Body Pump-passet nu 9.30. Men jag kände att ett styrkepass så här när man är nyvaken och när jag dessutom fortfarande har jordens träningsvärk i brösten inte var att rekommendera, så jag hoppar det helt enkelt. Däremot ska jag åka och spinna en timma ikväll. Riktigt bra träning för benen som jag nu har börjat fokusera lite mer på.

Knowing


Igår när jag låg med huvudvärk såg jag den nya filmen med Nicolas Cage - Knowing. Så jävla bra film. Länge sen jag såg en film som var så här bra. Tyvärr var det en detalj i slutet som jag tyckte var lite (mycket) töntig och som förstörde lite men resten var så pass bra att den i alla fall får toppbetyg. Och Nicolas Cage var som vanligt riktigt grym. Han har alltid vart en av mina favoritskådespelare. Se den!


Skallebank


Fan! Om en kvart börjar danspasset men jag ligger hemma i sängen med huvudvärk. Piss också!

Mötet idag gick bra. Kommer få svar inom två veckor, så vi får fortsätta hålla tummarna ett tag till =)

Nej, känner mig inte alls på topp så nu ska jag lägga mig och vila lite. Eventuellt se en film. Kul inlägg det blev men aja... vi hörs imorgon med förhoppningsvis ett piggare huvud...

Idag kanske det händer!

Jag står i köket och kokar gröt när mamma kommer upp och säger:
Mamma: Vad fan gör du uppe så här tidigt?
Jag: Tidigt? Klockan är ju 10
Mamma: Va? Jaha, jag trodde den var 8

Ja någon här i huset är tröttare än jag, haha.

Sitter alltså nu och äter frukost med nyduschat hår. Jag har ett viktigt möte idag klockan 12.30 och mitt hår tar sån tid att torka så jag måste vara ute i god tid. Ja jag vet att det finns hårfön men jag använder nästan aldrig den. Vill inte slita på håret i onödan =)

Som sagt, 12.30 ska jag på ett möte och det vore snällt om ni höll tummarna för mig. Och gärna en extra tumme för att det inte regnar när jag ska åka för idag åker jag fyrhjuling då pappa har bilen till jobbet. Jag skulle behöva en egen bil känner jag... =/

Nej nu ska jag äta upp frukosten och sen ska jag se på days och göra mig iordning i reklamerna. Haha! Men glöm inte, håll tummarna för mig!!



Dagens träning

~Biceps
~Mage

Alltså shit vad jag har tappat mycket muskler. Jag som började bli lite biffig och körde bicepscurl med 13½ kilos hantlarna där på slutet för en månad sen. Men sen kom sommaren och värmen och att svettas ihjäl i ett gym var inte det minsta lockande. Nu när jag är tillbaka märker jag stor skillnad. Styrkan jag hade då är nu ett minne blott och jag har återigen spagettiarmar. Jag hatar spagettiarmar. Jag vill inte vara spinkig, jag vill vara biff! Med lite tur går det snabbt att få tillbaka musklerna jag tappat men det kommer krävas hårt arbete. Men jag ska få tillbaka dom!
Vad meningslöst det är att träna som en tok och så är allt borta på några få veckor =(


Söndagsläsning


I torsdags kom nya numret av Fitness Magazine ut i butikerna och jag har totalt missat det. Så idag först har jag köpt den och nu ska jag ägna den närmsta timmen (eller två) åt att lusläsa min favorittidning. Skönt och avkopplande sätt att avsluta helgen på.

Dagens träning

Lutande hantelrodd
3 x 12 reps 10 kg

Sittande kabelrodd

12 reps 35 kg
12 reps 40 kg
2 x 8 reps 45 kg

Latsdrag
3 x 10 reps 30 kg

Armhävningar

3 x 12 reps med fötterna på en bänk

Bröstpress i maskin
3 x 9 reps 17,5 kg

Liggande hantelpress
2 x 7 reps 9 kg

Sittande tricepspress

2 x 10 reps 10kg

Dips på bänk
3 x 12 reps

Idag var med massor med folk på gymmet. Kul =oP
Som ni ser så körde jag väldigt lite triceps. Har blivit jättedålig på att träna triceps. Två övningar som dessutom är rätt "klena" räknas ju knappt. Måste skärpa till mig till nästa gång.
Ryggen kändes det riktigt trögt i. Har ju inte kört rygg sen 25:e juni så det är inte så konstigt att jag tappat en del. Kärpning på den delen också!
Bröst vill jag ju alltid ta det lugnt med men gjorde tre olika övningar ändå. Skulle nog inte gjort det, hehe. Kommer kännas imorgon =/

Och imorgon börjar en ny träningsvecka. Måste försöka planera träningen lite bättre mot vad jag gjort den här veckan, fast ändå har jag hunnit gå igenom de stora muskelgrupperna och kört 2 konditionspass. Dock har jag inte fått med någon joggingtur men det är inte hela världen, fast det hade ju vart bra med tre konditionspass...

Paj med primörer och rostade pinjenötter


Pajdeg:
3 dl vetemjöl
75 g rumstempererat smör
50 g Kesella lätt

Fyllning:

½ strimlad purjolök
smör
4 kokta morötter
6 kokta potatisar
1 dl rostade pinjenötter
2 finhackade vitlöksklyftor
1 dl blandade och hackade färska örter, (t ex körvel, gräslök och persilja)
1 påse Arla Köket riven ost gratäng

Äggstanning:

3 ägg
1 ½ dl Kelda mellangrädde
1 ½ dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta ihop till en deg.
Sätt ugnen på 225º. Tryck ut degen ända upp till kanten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ den i kylen ca 30 min.
Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda det ca 10 min.
Fräs purjolöken i smör i en stekpanna. Skär morötterna och potatisen i skivor. Blanda alla ingredienserna till fyllningen. Spara 1/3 av osten.
Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Fördela fyllningen i pajskalet och häll äggstanningen över. Strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Serveringstips:

Pajen kan man äta som den är men jag hade Prosciutto-skinka till för att få en mer komplett middag. 

Dagens träning

Mina fina lila "spinningtights". Jättesköna då man
helst vill
ha ett par tunna, luftiga byxor på sig när man cyklar.

~55 min Spinning

När klockan ringde klockan 8 i morse tänkte jag somna om igen. Men sen tänkte jag att nej, klart jag ska gå. Det är ju alltid jobbigt att kliva upp och åka iväg, men när man har gjort det så känns det ju så bra. Vilket det gör nu. Passet var otroligt skönt och nu är jag riktigt nöjd med mig själv. Perfekt start på dagen =)

Morgonträning på G

Jag måste vara knäpp, men jag har alltså gått upp klockan 8 en lördag för att åka och spinna. Jag hade kunnat legat och sovit nu men istället sitter jag med tightsen på och skorna nerpackade. Dags att fylla på vattenflaskan och sen åka...

Kinainspirerad kyckling med grönsaker


Ingredienser:
500 g kycklingfilé
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 paprika
1 burk bambuskott (225 g nettovikt)
2 tsk potatismjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
1 dl osaltade cashewnötter
1 msk kinesisk soja
2 1/2 dl matlagningsgrädde

Gör så här:
Skär köttet i små bitar. Skala och skiva löken och vitlöken. Skiva paprikan.
Blanda kycklingen med potatismjöl, salt och peppar. Rör om ordentligt.
Bryn först köttet i smör i en stekpanna. Lägg över det på en tallrik.
Fräs löken, vitlöken, paprikan och bambuskotten lätt och blanda sedan i kycklingen igen. Tillsätt nötter, soja och grädde. Låt grytan koka ihop 2-3 min.
Servera med jasminris.

Busenkelt, snabblagat och riktigt gott. I originalreceptet var det inga bambuskott eller någon paprika med men jag la till det själv. Nästa gång har jag nog i vattenkastanjer också. Jag tror även att man kan ha i mer soja då det inte gav så mycket färg eller smak av den. Man får prova sig fram helt enkelt =)


Vandrande pinne

Om jag vaggade fram som en tjock farbror igår så skulle ni se mig nu. Det går inte beskriva min gångstil. Jag är så otroligt stel i benen och att ens försöka böja på dom är helt uteslutet. Det är helt sjukt vilket träningsvärk jag har.
Detta betyder att jag inte kommer ta mig till gymmet idag. Förhoppningsvis är jag lite mjukare imorgon men idag blir det ännu en vilodag.

Jag satt uppe till 4 inatt/imorse så jag har nyligen klivit upp ur sängen och fått i mig lite frukost. Börjar bli en vana nu med att sitta uppe halva nätterna. Tur att man är "ledig" om dagarna. Ska hoppa in i duschen nu och sen ska jag åka och handla lite ingredienser för ett nytt recept jag tänkte prova idag. Så kika in ikväll så får ni se vad jag lagat för nåt.

Bullbak


Idag har jag vilodag. Som jag misstänkte igår så har jag världens träningsvärk i benen idag. Jag vaggar fram när jag går, lite stelt sådär som en gammal tjock farbror. Så idag har jag istället gjort en stor laddning med bullar. Det var riktigt varmt att stå och stöka i köket och som varmast var det 27,5 grader inomhus. Men det är lika bra att få det gjort och vem orkar vänta på en regnig dag? Nu kommer det säkert regna imorgon bara för det, men det gör inget.
Jag gjorde två olika sorters bullar. En vanlig med kanel och sen en där jag bytte ut kanelen mot hackade hasselnötter. Riktigt goda blev dom =)

Dagens träning


Så här svettiga var mina ben under passet

Uppvärmning på motionscykel

10 min

Gående utfall med 5 kg viktplatta
6 x 12 reps

Benböj med skivstång på 15 kg
6 x 12 reps

Liggande benpress med 30 kg
3 x 12 reps

Sittande lårcurl med 15 kg
3 x 12 reps

Motionscykel i lugnt tempo
5 min

Som ni ser har jag kört ett ben- och rövpass idag. Körde på rätt bra med kort vila mellan seten och svetten rann vilket är ovanligt när jag styrketränar. Smart av mig att gå på så hårt när jag inte tränat benen på flera månader. Kommer kännas imorgon =/

Stekig onsdag


Det blev ju kanonväder idag vilket jag inte trodde igår när det var så dåligt. Så jag har skippat bullbaket idag. Det blir alldeles för varmt att stå och stöka i köket en dag som denna. Jag får helt enkelt vänta tills det blir dåligt väder igen, vilket det säkert blir snart.
Istället har jag legat ute och jobbat på brännan. Vill få bort mina fula ränder men det verkar näst intill omöjligt. Nu är hela baksidan i skugga också så nu är det framsidan som gäller = kan inte sola röven nå mer idag. Ska väl ut och steka lite till nu innan det är dags att ge upp för idag...

Stort grattis till Marcus som fyller 26 år idag!!! Kram

Dagens träning


Har en dålig dag

Känner mig som skit idag. Känner mig ofräsch och grå. Kroppen är orakad och håret är skitigt men jag ska ju träna ikväll så det är ju knappast nån idé att tvätta det innan. Så det är bara att gilla läget.

Blev otroligt sugen på bullar. Vill baka men hinner nog inte klart innan jag ska till gymmet. Det ska ju göras deg, jäsas, bakas ut, jäsas igen och sen gräddas. Det tar sin lilla tid. Synd att jag kom på det nu och inte för ett par timmar sen. Men imorgon blir det nog bullbak. Mmm vad gott det är med hemmagjorda nybakade bullar.

Som sagt så ska jag till gymmet senare. Det är tisdag idag vilket betyder att det står dans på schemat. Känner egentligen inte för det men väl där blir det ju gjort. Och efteråt känns det ju otroligt skönt så jag ska dit i alla fall. Om ändå tiden kunde gå lite fortare bara så jag har det gjort...

Dagens träning


Biceps
Axlar
Mage


Idag drog jag med mig lillebror till gymmet. Passade på att utnyttja det och tvingade han att ta några kort på mig. Fan det kändes att jag inte styrketränat på ett tag. Fy så klen jag var i biceps. Axlarna kändes det däremot ingen skillnad i. Men mina älskade biceps som jag hade på "växning" är helt borta nu, vilket syns på bilderna som togs. Spagettiarmarna är återigen tillbaka. Men som tur är så har man ju bra muskelminne så om inte allt för lång tid är dom tillbaka ska ni se ;o)

Avslutade passet med att träna magen. Började med några situps och lite sånt men avslutade med medicinboll tillsammans med lillebror. Han kastar mot mig och jag tar emot och går ner och gör en situp och sen upp och kastar till honom igen. Otroligt skön övning som tar på fler ställen än bara magen. Körde ofta den med morfar på den tiden jag friidrottade =)

Måndag igen


Dagens frukost

Ny vecka igen. Fy vad fort tiden går. Alldeles för fort. Jag får ju ångest...

Jag var duktig och gick upp 9 idag fast jag var uppe till halv 2 inatt. Hur lyckades klockan bli så mycket? Jo för tiden går för fort! Men i alla fall, jag har inte sovit bort hela förmiddagen. Jag har duschat och ätit en ordentlig frukost för ovanlighetens skull. Har blivit mycket mackor de senaste veckorna men idag blev det gröt till också. Så nu är jag proppmätt och kommer förhoppningsvis hålla mig det ett tag.
Vid 12 ska jag åka till Jakobsberg på ärenden. Sen hem igen och byta om för att sen bege mig till gymmet. Dags att ta tag i styrketräningen igen. Känns som att jag tappat en del muskler nu under sommaren och det är ju aldrig kul.

Men men, det var lite om hur min dag kommer se ut. Nu ska jag vila magen lite och sen ska jag börja göra mig iordning.
Ha en bra dag sötnosar!

Fel dygnsrytm


Jag måste börja ändra min dygnsrytm nu. Det funkar inte att sova till 11-12 om dagarna. Igår tänkte jag att jag skulle gå på push-passet klockan 10. Tror ni jag var pigg för att gå upp 9? Knappast, men två timmar senare var jag uppe. Om jag ska kunna gå på morgon passen på gymmet så måste jag sluta sitta uppe sent på nätterna. Nej, från och med måndag är det jag som börjar ändra mina sömn-vanor.

Hazel verkar vara sitt vanliga jag igen idag. Hon åt sin frukost, hon har gosat och krävt uppmärksamhet av mig som hon alltid brukar. Skönt!

Nu ska jag äta lite frukost och sen ska jag lägga mig på baksidan och sola mitt vita arsle. Där kan man ligga i string och sola utan att grannarna ser. Men man måste passa på fram till 2-3 nån gång för sen är det skugga på hela baksidan och man måste lägga sig på framsidan och sola. Så på baksidan solar man baksidan och på framsidan solar man framsidan =D

Min älskling mår inge bra =(



Min lilla älskade Hazel mår inge bra och jag vet inte vad som är fel med henne. Det började lite igår då jag märkte att hon var ovanligt trött. Hon låg och sov nästan hela dagen. Och idag är hon ännu tröttare och spydde tidigare när vi var ute på tomten. Visserligen bara lite vitt slem men ändå. Och nu under kvällen tycks hon bara må ännu sämre. Jag, lillebror och hans tjej satt i köket och spelade TP ikväll. Jag tyckte att det var konstigt att inte Hazel också var i köket för hon vill alltid vara där jag är. Ropade på henne men hon kom inte, vilket hon också alltid brukar göra i vanliga fall. Hittade henne i min säng, för trött för att komma själv. Så jag bar in henne i köket och la henne i en hundkorg med min kudde i som hon kunde bädda ner sig med. Där låg hon och sov tills vi spelat klart. Nu ligger hon och sover i min säng. Jag har försökt prata och gosa med henne men hon reagerar inte. Orkar inte gosa tillbaka. Jag vill veta vad det är för fel på henne. Synd att hundar inte kan prata och tala om vad det är för fel på dom när dom är sjuka. Är hon inte bättre imorgon bitti är det veterinären som gäller. Mitt lilla hjärta. Vill inte se henne så här =(

Dagens träning


Så här såg jag ut när jag kom tillbaka efter min svettiga joggingtur.


4 km lång joggintur
150 situps (50,30,30,40)
50 benböj (25,25)


Trots värmen gav jag mig ut på en joggingrunda. Kände att jag behövde det. När jag kom hem var jag duktig och gjorde situps också vilket jag alltid "vill" göra men aldrig gör. Det är ju så tråkigt. Men man får inga magrutor utan magträning ;o)

Nu har jag kört tre konditionspass den här veckan. Kanske kommer bli nåt till men det är inget tvång. Känner mig riktigt duktig även om jag har försummat styrketräningen regält den senaste tiden. Måste ta tag i det också...

16 juli


Tog "sovmorgon" idag. Jag satt uppe till 3 inatt så det behövdes, men dagen blir förstörd när man sover så länge. Tiden går så fort och så har man inte hunnit göra nånting när kvällen kommer. Men nåt ska jag väl hinna med. Ska i alla fall försöka ge mig ut på en liten joggingrunda, men jag gissar att det blir till kvällen i alla fall när det inte är så varmt ute...

Måste också gratulera min kära barndomsvän Ida som fyller 23 år idag. Stort grattis till dig! Hoppas du får en underbar dag!!!


Nu ska jag klä på mig och försöka göra något av den här dagen...

Sol och bad

Jag, Anneli och Johan har legat på stranden i några timmar och lapat sol. Blev lite badande också. Jag hade Foppa och Hazel med mig och Foppa älskar att bada. Hazel var lite mer försiktig och badade inte mer än benen. Jag försökte bära ut henne men hon ville inte. En badkruka helt enkelt precis som matte sin =)
Har lyckats bättra på brännan lite. Skönt att solen kom tillbaka innan brännan försvunnit helt och hållet. Lite trist att börja om ifrån början. Det ska tydligen vara lika bra väder imorgon också så då får jag passa på igen att sola för sen ska det bli sämre väder igen...

Foppa i vattnet & Hazel på land


Johan och Foppa


Foppa spanar


Hazel höll sig på land. I vattnet blir man ju blöt ;o)



Dagens andra träningspass


bild: google.com

~45 min Sats Dans


Idag var danspasset på Sats extra svettigt, men som alltid lika roligt. Jag har alltid ett leende på läpparna hela passet igenom. Man blir så glad =)

Idag är jag nöjd med mig själv som har kört två träningspass, även om det första inte gav sådär jättemycket så var det ändå ett träningspass. Så ikväll kommer jag somna gott.
Nu ska jag göra iordning en talltik jordgubbar med mjölk och sen mysa med Hazel resten av kvällen ♥

Ägg med bröd


Om en timme åker jag till gymmet. Tänkte att jag skulle äta något innan och hittade korvbröd i skafferiet. Men jag är inget stort fan av korv så jag gjorde äggröra och la i brödet istället. Kanongott =)

Snart kommer mitt hjärta hem <3


Om ett par timmar är min sötnos hemma igen. Trist bara att jag ska åka och träna mellan 17-19, men när jag kommer hem igen ska jag gosa med henne heeela kvällen ♥

Dagens första träningspass - Hip Hop Abs


Nu har jag testat första delen i dvd:n Hip Hop Abs som jag skrev här att jag skulle pröva. Dvd:n består av 3 olika träningsprogram:

-Fat burning cardio
-Ab sculpt
-Total body burn

Jag har alltså testat fat burning cardio. Jag blev faktiskt svettig trots att jag stod inne på mitt lilla trånga rum där jag inte kan ta ut stegen till 100%. Men det var lite väl kort med bara 30 minuter. I alla fall för min del. Men för en person som aldrig brukar röra på sig räcker det gott och väl. Jag tror det här är en bra träningsvideo för just såna personer som inte rör på sig så mycket. Man får upp pulsen, man blir varm och det är rätt roligt. Sean T som är instruktör i videon är lite dryg men det är ju rörelserna som är viktigast.

Det var bra danssteg men det var lite klurigt ibland att försöka spänna magen samtidigt. Vilket är A och O om man vill trimma magen. Men som med allt annat så blir det enklare med lite träning. Testa vet ja!

Läget


Bild från tåget på väg till Örebro i onsdags

Japp, träningsvärken sitter där den ska. Usch. Hatar att ha träningsvärk =(
Idag blir det ingen träning förns ikväll. Då ska jag på dans-passet klockan 18. Tänker satsa mycket på just konditionsträning nu. Måste få upp flåset lite mer och bränna bort lite fett. Känner att jag har lagt på mig lite nu under de senaste veckorna. Det har blivit lite för lite träning och lite för mycket av det goda. Känns ju sådär när man vill va så snygg som möjligt i sina sommarkläder. Men men. Jag kommer igen =)

Frukt & Grönt


Idag har jag varit duktig. Jag har ätit en banan, en skål med jordgubbar och mjölk och en apelsin. Ska snart hugga in på min andra skål med jordgubbar som jag ska smaska på till kvällens film. Till middag åt jag en tonfisksallad med pasta och ägg. Otroligt nyttigt och gott. Så idag har jag fått en riktigt vitaminboost kan jag lova. Men jag måste bli bättre på att äta frukt och grönt varje dag. Det blir oftast som idag, jag äter massor under en och samma dag och sen äter jag inget på flera veckor. Men nu har vi ju massor med jordgubbar i rabatterna så jag får gå och smaska på dom medans det finns.

Dagens träning


Dags för nya joggingskor kanske? Dessa har hängt med sen jag var 16 år. Köpte dom till idrotten i gymnasiet men vi hade bara idrott första året. Sen tränade jag ingenting förns jag var 20 så man kan säga att dom "bara" vart använda i 4 år ;o)

Ca 4 km lång joggingrunda


Det är 23,5 grader varmt i skuggan och jag har nyss varit ute och joggat. Smart! Hela förmiddagen var det soligt och fint men eftermiddagen har legat i skugga då det är en massa vita fluffiga moln ivägen. Perfekt att sticka ut nu tänkte jag. Hann inte mer än springa i cirka 5 minuter så börjar solen skina och skiner precis hela vägen. Jag höll på att dö av värmeslag så sista biten fick jag faktiskt lov att gå. Men det blev ändå ca 4 km med hjälp av lite envishet. När jag kom hem hällde jag i mig en halvliter vatten på en gång som jag hade förberett med att ställa in i kylen så det skulle vara riktigt kallt när jag kom hem. Sen har jag stretchat benen ordentligt också. Kommer nog vara lagom stel imorgon ändå kan jag tänka mig. Men nu är jag stolt över mig själv. Det var ändå exakt 1 månad sen jag joggade senast. Bara att se till att göra det till en vana nu (igen). Känner att jag behöver det och jag mår så mycket bättre när konditionen är bättre.
Nej nu ska jag äta en till banan och lite jordgubbar.

Jordgubbsfrosseri


Nu ska jag få mig en riktig vitaminboost då jordgubbar innehåller rikligt av C-vitamin, antioxidanter, folat och flera andra näringsämnen.

Vi har jordgubbsrabatter både på framsidan och baksidan av huset och det kommer enorma mängder jordgubbar varje år. Jag var precis ute och plockade av 1½ liter som jag tänkte smaska på under dagen och även senare ikväll. Dom är riktigt stora nu och otroligt goda. Så smaskigt med mjölk och socker till.

Never back down


Måste tipsa er om en film jag såg igårkväll som var riktigt bra. Det är en fighting film fylld med hård träning, bara överkroppar, muskler, svett,och heta Cam Gigandet som ni som tittade på OC känner igen som Volchok. Riktigt het film. Se trailern så fattar ni vad jag pratar om ;o)


Besvikelse i en liten ask


När jag var och handlade mat tidigare idag köpte jag en ask Sorbet Blåbär ifrån Sia Glass. Jag älskar blåbärsglass men det är inte så vanligt i affärerna. Däremot när man går och köper kulglass brukar det finns, så i min våffla finns det alltid en kula med blåbärssmak. Så när jag såg denna sorbet med blåbärssmak tänkte jag att det måste vara otroligt gott men blev riktigt besviken när jag smakade den. Inte alls vad jag förväntade mig. Surt då jag längtat efter att få njuta till denna framför kvällens film. Vad ska jag nu smaska på?

The trip

Så då var man hemma igen. Har varit riktigt skönt att komma bort lite och träffa mina gamla vänner. Kom till Örebro vid 13.30 och blev uppmött av min kära vän Marcus. Vi har inte setts sen september så det var riktigt roligt att träffa honom igen. Från att bo tillsammans i 1 år till att nu ha setts 2 gånger det senaste året är stor skillnad. Så det var som sagt riktigt kul. Vi begav oss direkt till en thai-restaurang för att äta en sen lunch. Blev en underbart god buffé som vi åt av tills vi nästan sprack. Och jag måste faktiskt erkänna att jag nu har ändrat mig angående thai-mat. Jag har ju alltid sagt att jag bara gillar kina men det här var riktigt gott.
Efter att vi ätit åkte vi hem till Marcus föräldrahem i Glanshammar straxt utanför Örebro. Där blev det en kort runda med hunden, fika och massa prat. På kvällen skjutsade han tillbaka mig till Örebro där vi hämtade upp Henke från tågstationen och åkte sen vidare hem till honom. Sen åkte Marcus hem direkt.
Det var riktigt kul att träffa Henke också. Vi har inte setts på 1½ år (fy vad fort tiden går). Vi åkte och handlade lite och sen satt vi bara hemma resten av kvällen på uteplatsen och pratade. Dagen efter när han kom hem ifrån jobbet slängde vi i oss lite mat och sen begav vi oss av på vår resa till Dalarna. Det var lite segt att köra då det regnade hela tiden och dessutom hade vi ingen radio då säkringen gått några veckor tidigare. Då Henke inte har nåt körkort för tillfället så har han inte brytt sig om att laga den. Och så vindrutetorkarna som la av sista milen. Fy fan vad jag skrattade. Precis vad man vill råka ut för när man kör!
Kom hem till Henke klockan 18 tror jag den var. Köpte pizza och hyrde film och Henkes lillebror gästade oss.
Fredagen var lugn. Låg och drog oss till 12. Sen drog vi på stan och gick på bolaget, handlade mat för kvällens tacomiddag och så var Henke på ett möte på banken. Sen slöade vi i soffan resten av kvällen. Kollade lite på dom tokiga simmarna som plastade i älven utanför. Galet, haha.
Igår gick jag upp rätt så tidigt (8.50) och 9.50 gick bussen mot Borlänge. När jag väl var framme i Stockholm tog jag pendeln och buss hem till storebror och svägerskan i Viksjö. Vi grillade och satt ute med deras grannar till 12 på natten. Och nu är jag hemma =)


Henke posar i mina coola brillor ;o)


Nu är...

0-500db6f9b98b48534a752012e1f4ab3f.png

Kolla varifrån!

Nu är det fullt ös på simmarna i älven. Syns inte på bilden dock men visst är det grym vy han har min vän? Nu har vi precis ätit taco med älgfärs. Det är så man äter det här uppe, haha. Men riktigt gott var det :-) Nu ska vi väl smälta maten en stund och sen ska vi åka och hyra film. Med andra ord blir det en lugn kväll precis som jag vill ha det :-) Imorgon bitti hoppar jag på bussen och beger mig hem igen. Tråkigt att komma hem till ett tomt hus bara. Ingen Hazel att gosa med :-(


Nu är...

23985da2afe47d65f8697b78fa2a73cc.png

Kolla varifrån!

Nu är vi uppe i Vansbro. Som ni ser är bilen fortfarande hel och fin. Det regnade precis hela vägen och när vi hade ca 1 mil kvar la vindrutetorkarna av. Såg inte ett skit så det var bara att sänka farten regält och sikta in sig på kantlinjen och hålla tungan rätt i mun. Fan vilken bra bilförare jag är ;-)


Inte helt oväntat


Dagens reseoutfit. Svalt och skönt ska det va i värmen =)

Japp, idag känns det att gårdagens träningspass tog. Men det är sånt man får räkna med när träningen lyst med sin frånvaro i nästan två veckor =(

Fick problem med packningen idag. Igår när jag kollade vädret på tv4 sa dom att det skulle regna ons-fre, så jag har packat jeans, blusar och en tjocktröja om det blir extra kallt. Så vaknar jag upp och det är solsken och 22 grader varmt ute. Fan! Det får inte plats med mer kläder då jag bara har en ryggsäck med mig (ja ni läste rätt. Jag ska enbart ha en ryggsäck med mig för 4 dagar). Men nu har jag lyckats stuva om och gjort plats så nu har jag med mig allt jag kan tänkas behöva.
Nu ska jag bara slänga på mig lite mascara och sen är det dags att bege mig till tåget. Bye bye vi hörs på lördag!!!

Farväl Michael


R.I.P King Of Pop

Jag klarade mig nästan igenom hela ceremonin utan att böla. Men precis i slutet när hela Jackson familjen stod på scenen och Michaels dotter Paris tog micken och pratade om sin älskade pappa brast det. Mina tårar sprutade. Stackars barn. Jag ville bara hoppa in i tv:n och ge henne en kram. Lilla gumman.

Dagens träning


AMS + SJ = Strul

Vilken jäkla dag. Jag åkte ner till arbetsförmedlingen för att äntligen skriva in mig. Så fick jag en tid för möte på torsdag men jag sa att jag ska åka bort imorgon. Men idioten kunde ju inte ändra det så jag sa att jag skulle försöka boka om tågbiljetten om det gick (jag har valt en ombokningsbar biljett). Så går jag in på SJ och ska boka om den. Men då har jag redan "checkat in" då jag mottog biljetten i sms-form så då går det inte boka om. Vafan är då vitsen med att köpa en ombokningsbar biljett? Så jag fick ringa till arbetsförmedlingens kunstjänst och säga att jag inte kan komma på torsdag. Så nu måste jag ringa till arbetsförmedlingen i Jakobsberg och boka in ett möte där för förmedlingen i Bålsta stänger för semester nästa vecka. Suck!

I alla fall så åker jag ändå imorgon. Jag kommer till Örebro vid 13-tiden och då hämtar Marcus upp mig så har vi resten av dagen tillsammans fram till kvällen då jag åker till Henke. Sen på torsdag när Henke kommer hem ifrån jobbet beger vi oss upp till Dalarna och där ska jag stanna till på lördag.

Nu ska jag snart fixa iordning något att äta. Klockan 18 ska jag köra dans-passet på SATS men jag åker nog dit lite tidigare och kör lite styrka innan. Mitt öra är oförändrat men det skiter jag i. Jag ska träna!

Ser ut som att helgen är räddad

På torsdag åker föräldrarna bort och kommer hem igen på tisdag. Det betyder alltså sex dagar ensam i ett tomt hus för min del. Inget jag direkt sett fram emot. Ett par dagar går bra men inte sex. Men nu ser det ut som att jag slipper. Jag åker nog till Vansbro via Örebro på torsdag. En kompis till mig bor i Vansbro men jobbar i Örebro. Jag ska alltså åka till Örebro med tåget för att köra hem han och hans bil till Vansbro då han själv blivit av med körkortet (haha). Sen spenderar jag några dagar där med honom. Perfekt då det är Vansbrosimmet just i helgen så då brukar det va drag har jag hört (för en gångs skull, haha).
______________________________________________________________________
Update:
Japp, det blir Örebro och sen Dalarna i helgen. Men jag åker redan på onsdag så jag hinner träffa min kära Marcus också. Vi har inte setts på sååååå länge så det ska bli så kul =)
Fan imorgon har jag att göra. Måste tvätta så jag har rena kläder att ta med mig. Mobilen ska laddas med ny musik och så är det säkert hundra saker till jag måste göra...

Frustrerad


Vad irriterande det är när man är inställd på att man ska träna idag och så kan man inte. Jag är inte helt säker på vad det är för fel på mitt öra än. Jag tror inte det är öroninflammation längre, men vad är det då?
Jag hoppas det har gått över tills imorgon för då tänke jag gå på Dans-passet. Jag tänkte att jag skulle komma igång med konditionsträningen nu en gång för alla. Det gick ju så bra förra gången men sen vet jag inte vad som hände men jag slutade i alla fall. Så jobbigt när man måste börja om varje gång. Men nu blev jag lite taggad av att se alla gamla friidrottsresultat så nu jäklar ;o)

Liten men ändå stor...

...om man jämför med tidigare =)


Friidrottsminnen i en pärm




Det var riktigt kul att kolla i friidrottspärmarna. Kul att se alla resultat och se alla gamla namn man känner igen. Kommer ihåg en tjej, Marlene Lindström, som var helt överlägsen. Och jag var den ständiga tvåan på större tävlingar när hon var med. Hon var sjukt duktig. Jag undrar om hon håller på än idag...

Hittade gamla nummerlappar och gamla träningsprogram också. Såg i ett av programmen att det fanns ett speciellt styrkeprogram just till mig. Jag var ju minst i gruppen så jag vet inte varför jag skulle träna hårdare än alla andra. Men jag skulle göra extra armhävningar, rygglyft och situps. Plåga den lille bara, haha!

Sen hittade jag ett gammalt träningsprogram för ett 4-dagars träningsläger vi var på. Gamla minnen kom tillbaka och träningslägren i Rättvik var dom bästa. Jag var ju som sagt minst i gruppen så dom "äldre" fick ta hand om mig. Haha! Dom var så snälla allihopa. Jag var väl "lillasystern" skulle jag tro, hehe. Jag hade ju min storebror med mig också men jag var nog mest en plåga för honom. Jag är ju 5 år yngre så i den åldern var det mest pinsamt att systern hängde med överallt =oP

Bloggpiff


Eftersom jag ligger här med ont i örat och inte vågar träna (än) så har jag passat på att piffa till bloggen lite. Jag har gjort en ny header, flyttat om lite inlägg och lagt in recepten på woken jag gjorde i lördags och grillsåsen jag gjorde till midsommar. Så nu är det lite mer ordning och reda och lite finare här på bloggen min =)

Öroninflammation?


Kul. Idag skulle jag sätta igång med träningen igen och så vaknar jag med ont i örat. Men jag är inte helt hundra på att det verkligen är öroninflammation. Jag har ont precis i öppningen på örat och det har jag aldrig haft förut. Och jag har haft öroninflammation ofta (en gång om året, men jag brukar alltid få det på vintern). Kanske är ett myggbett? Antagligen inte. Det är säkert öroninflammation. Men jag är ju frisk i övrigt. Det brukar ju komma i samband med en förkylning och jag är inte förkyld. Ååå jag blir galen. Jag skulle ju träna!!! =(

6,51

Bild: midnattsloppet.com

När jag var 10 år (1996) sprang jag Lilla Midnattsloppet som är 1,6 km6,51 minuter och kom då 5:a av 88 st. Hur bra var inte jag då? Okej, nu ska då tilläggas att just den banan var otroligt lättsprungen då det var plant i princip hela vägen till slutet då det gick nerför. Man kunde spurta från start till mål, men ändå jag var 10 bast. Idag skulle det aldrig vara möjligt. Men en gång i tiden var jag snabb och kunde springa. Om det ändå var lika enkelt idag =(

Jag har ett kort från den kvällen då jag står på prisscenen och tar emot mitt pris utav Uffe Larsson. Jag undrar vart det albumet finns nerpackat...!?!
 

Hittade detta resultat när jag googlade mig själv. Jag vet att det finns gamla friidrottsresultat där på mig. Jag har en massa pärmar också med alla mina resultat från alla tävlingar jag nånsin gjort. Mamma sparade allt och skrev ner och satte in i pärmar. Då tyckte man det var onödigt att skriva ner allt men nu är det kul att kunna titta efter gamla resultat. Jag ska se imorgon om jag kan komma åt dom pärmarna för nu är jag sugen på att kolla fler resultat =)

Ger er länken ifall ni inte tror mig ;o)

Sesamwokad biff


Ingredienser till 2 port:
250g lövbiff
2 morötter
1 röd paprika
1 gul lök
2 tsk olja
2 msk soja
2 msk oystersås
2 msk pressad apelsinsaft
1 msk tomatketchup
2 msk vatten
1 tsk majsstärkelse
salt och nymald svartpeppar
1 msk sesamfrön

Gör så här:
Skär köttet i strimlor. Skala morötterna, kärna ur och skölj paprikan. Skär i tunna strimlor. Skär också löken i strimlor.
Fräs köttet i en stekpanna. Ta sen upp det och fräs grönsakerna. Lägg sen tillbaka köttet i pannan med grönsakerna.
Blanda soja, oystersås, apelsinsaft, ketchup, vatten och majsstärkelse och rör ner i pannan. Blanda väl så all vätska inte lägger sig på botten. Smaksätt med salt och peppar. Strö över sesamfrön. Servera med råris.  

Renegade five

Running in your veins


Save my soul


Shadows


Love will remain

Berry Berry


En sån här smaskade jag igår. Nya Solero Berry Berry är mina nya favorit glass. Så otroligt god med bären och den känns riktigt somrig =)

Orolig

Jag har börjat få ont i vänstra knät till och från. Mest när jag kör bil faktiskt och det låter ju lite konstigt. Kopplingsknä är den nya musarmen ;o)
Men ikväll när jag kom tillbaka ifrån en svalkande tur genom Bålsta på fyrhjulingen kunde jag knappt gå till huset för att knät gjorde så ont. Vad fan är det som händer? Ska mitt knä pajja ihop nu? Kommer jag kunna ta mig ut och springa? Jag får ge mig ut på en testrunda nån kväll och se hur det känns... men det blir inte just ikväll =oP


Så här såg jag ut när jag var ute och åkte. Svalkade skönt kan jag säga. När jag åkte som fortast på 70-vägarna blåste tröjan upp så jag satt och körde med bar mage, haha =oP

På "semester"


Det är rätt tomt i bloggen för tillfället. Har lite "semester" ifrån träningen eller vad man ska kalla det. Har inte vart på gymmet på en vecka så det finns inte så mycket att skriva om. Har istället vart och badat nu två dagar i rad. Simmade extra mycket idag för att kompensera den bristande träningen =oP Skönt som f*n var det i vattnet idag. Varmare än igår så idag njöt jag. Såg först ut som att det inte skulle bli så bra väder men när vi kom till badplatsen sken solen och jag har pressat gärnet.
Men nog om det...  Återkommer när jag har något intressantare att skriva om...

Puss & Kram

RSS 2.0