Konditionen måste också tränas

Jag tränar mest styrketräning. Men man måste också träna konditionen ibland. En sak ska ni veta om mig. Jag HATAR att träna kondition. Att flåsa och slämta och knappt kunna andras. För det är så jag låter och mår när jag tränar kondition, helt enkelt för att jag inte har någon. Med andra ord desto viktigare för mig att träna det. Men iom att jag inte är så peppad på att träna konditionen så gör jag det på impuls. Jag ska verkligen känna för att göra det annars låter jag bli. Så vill jag gå ett spinningpass t.ex. så kan jag bestämma mig ett par timmar innan. Och oftast går det bra. I veckorna. Men på helgerna är det omöjligt att köra på impuls. Jag kollade nyss morgondagens spinningpass klockan 9.00. Det var fullbokat med 8 i kö. Så det kan jag glömma. Och att boka en vecka innan är då inte min grej. Då hinner jag tänka för mycket och tillslut avboka klassen.

Hur gör man då för att börja tycka att konditionsträning är roligt? Ingen aning. Jag är långt därifrån. Men det är desto lättare på sommaren då man bara kan ge sig ut på en löprunda när känslan kryper på. För jag är inte den som springer på vintern. Det klarar inte mina otränade lungor av. Dom kollapsar.

Jaja, på söndag tänkte jag i alla fall göra ett försök till att förbättra kondisen lite. Jag tänkte besöka SATS i Jakobsberg och förhoppningsvis köra ett pass på Cross Trainern. OM den är bra vill säga. De dom har i Bålsta gillar jag inte.
Kan va kul också att se hur gymmet i Jakobsberg ser ut. Har aldrig varit där. Man måste ju variera sig lite när man kan. Jag har ett medlemskort där jag får träna på alla SATS i hela Sverige. Perfekt om man flänger runt mycket som jag gör. Synd bara att det inte finns SATS i Dalarna. Men det kommer väl dit också... 

Styrketräning för henne


"Styrketräning för henne
är den första svenska boken som utgår från kvinnans behov. Den personliga tränaren Elin Sundell har i flera år arbetat med tränande kvinnor och har tagit fram träningsprogram som är anpassade för kvinnokroppen.

Här berättar hon hur kvinnor ska lägga upp träningen och förklarar varför de bör träna på ett visst sätt. Hon presenterar flera effektiva program med övningar som är gjorda för kvinnor, från inledande program som stärker de muskler som är allra viktigast till tuffa program som ger en ordentlig genomkörare.

Bokens cirka 70 övningar stärker kroppen inifrån och ut, vilket ger resultat som håller i längden. Man blir inte bara starkare, utan får även en friskare och snyggare kropp. Precis vad vi alla vill ha och behöver.



Elin Sundell
är före detta landslagsgymnast och fitnesstävlande med medaljer i SM och junior-VM. Hon är tidigare känd som "Amber" i TV4:s Gladiatorerna och som träningsexpert i Forma Kroppen på TV4+. Hon arbetar i dag bland annat för Sportguiden och Sport & Hälsa och är en mycket uppskattad föreläsare."
______________________________________________________________________________________

Den här boken tycker jag är bra att ha i bokhyllan. I alla fall för oss styrketränare. Behöver man tips på nya övningar eller vill kolla upp något man undrar över är det bara att ta fram boken. Där finns enkla grundövningar som vi flesta känner igen. Men man kanske har glömt bort en del av dom. Bra att bli påmind om så att man kan variera sin träning och inte bara nöta på samma övningar hela tiden. Variation är nyckeln till resultat! 
Dessutom är det bra att den fokuserar på träning för tjejer. Vi tjejer får inte samma resultat som killar och vi fokuserar inte heller på samma saker. Det tar även längre tid för tjejer att få synliga muskler. Vi har mer fett på kroppen och vi är inte "skapta" för att ha en muskulös kropp. Så det är jättebra att Elin tipsar oss som vill bygga muskler om hur vi ska gå till väga.

Vart är den?

Det senaste numret av Fitness Magazine har inte kommit ännu (hem till mig alltså). Och det senaste numret kom ut den 21:a i butik, vilket betyder att jag borde fått mitt ex ett par dagar innan det. Vart är den? Måste ringa och kolla upp saken...

Bilder ifrån gymmet

 



Dagens träning

Idag körde jag lite hårdare på gymmet. Koncentrerade mig på några få muskelgrupper istället för att köra hela kroppen. Så idag blev det:

♦ Bröst
♦ Biceps
♦ Rygg
♦ Mage

Jag var så trött i armarna efter biceps-övningarna att jag knappt orkade lyfta vattenflaskan. Det är ett bra tärningspass =o) 


Bröstpress med hantlar


(Träningsoutfit kommer senare när jag lagt in bilderna i datorn)

Lägesrapport

Jag kan fan inte GÅ!!! Helt sjukt vilken träningsvärk jag har i benen efter gårdagens pass. Jag kan inte sitta ner och jag kan inte klä på mig för då måste jag böja på benen. Det enda jag kan göra är att ligga ner helt still. Men det ska jag inte göra. Jag måste röra på mig så jag mjukar upp benen lite. Det blir ju bättre under dagen. Hoppas jag =oI

Dagens träning

Jag har precis kommit hem ifrån SATS där det blev ett ben- och rumppass. Skulle vart med på spinningen men jag bokade aldrig och när jag kom dit var det fullt. Så jag körde själv istället. Men det var riktigt skönt. Är helt slut i benen =o)

♦ 20 minuter uppvärmning på cykeln
♦ Draken 10x3 med 10kg vikt
♦ Benböj 10x3 med 10kg vikt
♦ Utfall 10x3 på varje ben utan vikt
♦ Sittande lårcurl 10x3 med 10kg vikt
♦ Vadpress 25x4 utan vikt

Dagens träning


Mer än så orkar jag inte idag. Fy fan vilken träningsvärk i bröstmusklerna jag har efter igår. Kan inte röra mig =o(

Träningskläderna gör mycket

Grönt är skönt!

Kläderna gör otroligt mycket för träningshumöret. Det fick jag bevisat idag. När jag vaknade i morse var träning det sista jag tänkte på. Jag var så trött och sängen lockade mer än gymmet. Ett par timmar senare drog jag på mig träningskläderna bara för att "få in känslan". Lite smink åkte även på. Och det fungerade. Jag sprang runt här hemma och var jätte taggad. Så jag åkte till gymmet illa kvickt. Lika bra att skynda sig dit när kroppen verkligen vill.

Så har du svårt att ta dig för att åka och träna -  dra på dig dina snygga träningskläder och gör dig "gymfin". Man blir peppad på en gång =o)  





Dagens träning

50 minuter styrketräning
♦ Biceps
♦ Triceps
♦ Bröst
♦ Axlar
Avslutade med 50 sit ups och 50 ryggresningar.

Varför blir det alltid hårdare än vad jag har tänkt mig? Jag använde inte så tunga vikter men det blev en hel del i alla fall eftersom jag tränade hela överkroppen. Jag tyckte det var lika bra att köra hela för jag känner på mig att jag kommer ha träningsvärk resten av veckan, haha. Jag är mega seg redan nu i armarna. Orkar knappt lyfta upp dom. Så ska jag träna mer i veckan får jag köra ben (vilket jag ska).


Mål

Alla som tränar har nog ett mål, ett resultat att sträva efter. Att ha mål med sin träning är väldigt viktigt för att man ska orka fortsätta och inte tappa intresset för träningen. Jag själv kör med 6 månaders mål.

Mitt första mål är att ta 50 kg i bänkpress till Juni månad
. För ett år sedan klarade jag av det, men bristen på träning det senaste halvåret har gjort att jag har tappat otroligt mycket i muskelmassa. I princip allt känns det som. Så nu är det bara att köra stenhårt så att jag klarar av mitt första mål. 

Målen kan se ut på vilka olika sätt som helst. Det kan vara att man vill gå ner i vikt, få mer ork eller att bygga muskler. Eller varför inte att springa Tjejmilen? Det viktigaste är att man väljer ett mål som man verkligen vill uppnå så att man inte tröttnar längst vägen. Och tänk på att ett mål inte ska vara en börda. Man ska ha kul på vägen dit =o)   

Nu är det dags

Nu är det äntligen dags att köra igång. Originaltanken var att jag skulle börja direkt efter nyår men efter en del personliga problem plus en vecka med förkylning har det inte riktigt blivit som jag har tänkt mig. Men nu finns det ingenting som stoppar mig mer än latmasken som har slagit sig till ro i min kropp. Men den ska jag kämpa emot och sparka ut.

Den här träningsbloggen är först och främst till för min egen skull. Som en slags träningsdagbok där jag kan hålla koll på min träning och gå tillbaka och se om jag behöver ändra på någonting. Men om någon annan samtidigt inspireras till att ta tag i sin egen latmask och börja träna och få ett piggare, gladare liv så är det bara en bonus. För träning ÄR härligt och träning ÄR kul. Och när resultaten börjar synas och kännas så är det definitivt värt varenda svettdroppe. 

Välkommen! 


RSS 2.0