Bananen


Visste ni att bananer anses kunna motverka bakfylla? Inte jag heller.

  • Bananer är en god källa till kalium, C-vitamin, mangan och B6-vitamin. Bananer innehåller också en hel del naturliga sockerarter, sukros, fruktos och glukos, samt fibrer och magnesium. Naturligt kalium och magnesium i frukt kan medverka till ett lägre blodtryck.

  • Bananer innehåller mycket av aminosyran tryptofan. Tryptofan tillsammans med C-vitamin, B6-vitamin och något sött kan sätta fart på hjärnans produktion av signalsubstansen serotonin. Detta kan vara intressant om man har svårt att somna eller vid lätt nedstämdhet. Extra tillskott av B6-vitamin och magnesium, som bananer innehåller ganska mycket av, ges ibland som kosttillskott vid lätt nedstämdhet.

  • Bananer är den mest kolhydratrika frukten vilket gör den lämplig för att fylla på kolhydratförråden. Ett par bananer innan träningen ger den energi som krävs.

  • Bananer binder magsyra. Har man sura uppstötningar kan därför banan ibland hjälpa och är värd ett försök. Bananer anses också kunna motverka bakfylla. En effekt av omåttligt drickande är uttorkning och låga nivåer av kalium. Bananer tillsammans med vätska innan man somnar kan hjälpa till att kompensera bristen. Dessutom innehåller bananer magnesium vilket kan motverka huvudvärken genom att få blodkärlen att slappna av.

Källa: nyfikenvital.org

Kommentarer
Postat av: C a f f i - c a f f

Kanske borde följa din blogg, jag vill verkligen komma i form och bli av med lite underhudsfett rump mage, lår och rumpa. Något tips?

2009-07-29 @ 19:24:00
URL: http://caffey.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0