Paj med primörer och rostade pinjenötter


Pajdeg:
3 dl vetemjöl
75 g rumstempererat smör
50 g Kesella lätt

Fyllning:

½ strimlad purjolök
smör
4 kokta morötter
6 kokta potatisar
1 dl rostade pinjenötter
2 finhackade vitlöksklyftor
1 dl blandade och hackade färska örter, (t ex körvel, gräslök och persilja)
1 påse Arla Köket riven ost gratäng

Äggstanning:

3 ägg
1 ½ dl Kelda mellangrädde
1 ½ dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta ihop till en deg.
Sätt ugnen på 225º. Tryck ut degen ända upp till kanten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ den i kylen ca 30 min.
Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda det ca 10 min.
Fräs purjolöken i smör i en stekpanna. Skär morötterna och potatisen i skivor. Blanda alla ingredienserna till fyllningen. Spara 1/3 av osten.
Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Fördela fyllningen i pajskalet och häll äggstanningen över. Strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Serveringstips:

Pajen kan man äta som den är men jag hade Prosciutto-skinka till för att få en mer komplett middag. 

Kommentarer
Postat av: TOBBE

Ser gott ut ;)



svar: Det är alltid kul att testa på nya saker, annars lär man sig aldrig ju ;)



hihi,skulle vara kul att träna med en tjej. annars tränar jag själv och skriker och ha mig :D



håller med. Det är ett skit väder idag

Jag har nyss käkat tacos. ikväll blir det bara lugnt för det är skitvädret som styr upp:O

så ikväll får man se på en movie som är bra :D, men först ska jag svara på kommentarerna. ligger på ca 140st. kommer ta en stund!



hoppas du gör nånting kul iaf.

kram påre :D

2009-07-25 @ 19:08:14
URL: http://veteran.blogg.se/
Postat av: TOBBE

Har iaf börjat följa din blogg genom bloglovin :D

den där pajen såg som sagt god ut. kram

2009-07-25 @ 19:08:53
URL: http://veteran.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0