Paj med rostbiff
Pajdeg:
150 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2-3 msk kallt vatten
Fyllning:
ca 300 g färdig rostbiff, strimlad
100 g champinjoner, skivade
1 st stor gul lök, hackad
1/2 st purjolök, skivad
2 st paprikor, tärnade
2 msk vetemjöl
2 dl buljong
1 tsk paprikapulver
1 st uppvispat ägg
salt och peppar
Gör så här:
1. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.
2. Sätt ugnen på 225°.
3. Fräs lök och svamp med matfett i en gryta. Lägg i purjo, paprika och sist köttet. Fräs 5 min.
4. Strö sedan över mjöl, späd med buljong och krydda. Koka 5 min.
5. Ta fram pajdegen ur kylskåpet. Kavla ut degen och klä en pajform med 3/4 av degen, tryck till runt kanterna och nagga botten. Förgrädda pajskalet 10 min.
6. Ta ut formen, slå i fyllningen och sporra ut remsor av restdegen att lägga över. Pensla degen med ägg och grädda klart ca 20 min.
Kommentarer
Trackback