Limecheesecake med jordgubbstopping


Ingredienser 8-10 port

10 Classic Digestivekex Fullkorn
75 g smör

Fyllning:
500 g Arla Köket Kesella kvarg
2 dl Arla Köket crème fraiche
3 ägg
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
finrivet skal av 1 lime

Topping:
2 gelatinblad
250 g frysta jordgubbar
1 dl vatten
4 msk strösocker
pressad saft av 1 lime

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min. Vispa ihop kvarg, crème fraiche och ägg till en jämn smet. Tillsätt socker, vaniljsocker och limeskal. Häll smeten i formen och grädda ytterligare 35- 40 min. Låt kakan kallna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Sjud jordgubbar, vatten, socker och limesaft ca 5 min i en liten kastrull. Sila från jordgubbarna och häll tillbaka spadet i kastrullen. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält gelatinet i det varma spadet under omrörning. Låt spadet svalna innan den försiktigt hälls över kakan. Ställ i kylen minst 2 tim innan servering.

Ja den vart ju inte riktigt lika fin som den på receptbilden, men den duger ju =o)
Men jag vet inte om den var så god. Eller alltså, gillar man den "ugnsgräddade" cheesecaken så gillar man nog den här. Jag tycker bättre om varianten med philadelfiaost i som man fryser. Den är så mastig den här. Man äter 3 skedar och sen är det bra. Den frusna cheesecaken kan man ju äta ihjäl sig på. Den är gudomligt god. Så nästa gång kommer det bli en sån...

Kommentarer
Postat av: Anneli

Tack för receptet :) Håller med om att den frysta är godast. Man kanske kan göra en philadelfiacheesecake fast med lime i och jordgubbstoppingen?? Lime och jordgubb ihop låter så gott!

2009-04-12 @ 22:40:03
URL: http://annelielisabet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0