Vaniljbullar
Ingredienser till ca 20 bullar:
2 dl gräddmjölk (jag använde vanlig röd mjölk)
25 g jäst
75 g smör
3 msk socker
1 ägg
ca 8 dl vetemjöl
Fyllning:
3 dl marsánkräm
Pensling och garnering:
smält smör
strösocker
Gör så här:
Smält smöret och tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
Smula ner jästen i bakmaskinen (eller bunken om man kör för hand). Häll över vätskan och blanda i socker och ägg. Arbeta i mjölet till en smidig deg. Låt jäsa under bakhandduk till nästan dubbel storlek.
Kavla ut degen till en stor fyrkant. Skär sedan ut smårutor, ungefär 6 x 6 ca stora. Lägg en klick med marsánkräm i mitten. Nyp sedan ihop bullarna till små knyten. Lägg dem med skarven nedåt på en plåt med bakpapper på. Låt bullarna jäsa väl (ca 40 min).
Grädda bullarna i mitten av ugnen ca 6-8 minuter på 250 grader.
När bullarna svalnat något penslar du bullarna med smält smör och vänder dem sedan genast i strösocker.
Enkelt och supergott =o)
Kommentarer
Trackback