Kinainspirerad kyckling med grönsaker


Ingredienser:
500 g kycklingfilé
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 paprika
1 burk bambuskott (225 g nettovikt)
2 tsk potatismjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
1 dl osaltade cashewnötter
1 msk kinesisk soja
2 1/2 dl matlagningsgrädde

Gör så här:
Skär köttet i små bitar. Skala och skiva löken och vitlöken. Skiva paprikan.
Blanda kycklingen med potatismjöl, salt och peppar. Rör om ordentligt.
Bryn först köttet i smör i en stekpanna. Lägg över det på en tallrik.
Fräs löken, vitlöken, paprikan och bambuskotten lätt och blanda sedan i kycklingen igen. Tillsätt nötter, soja och grädde. Låt grytan koka ihop 2-3 min.
Servera med jasminris.

Busenkelt, snabblagat och riktigt gott. I originalreceptet var det inga bambuskott eller någon paprika med men jag la till det själv. Nästa gång har jag nog i vattenkastanjer också. Jag tror även att man kan ha i mer soja då det inte gav så mycket färg eller smak av den. Man får prova sig fram helt enkelt =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0